Κοινωνία

Σκοτίνα: To πανέμορφο χωριό της Πιερίας που μετακόμισε 4 φορές (εικόνες)

Στις νοτιοανατολικές παρυφές του Ολύμπου, στη νοτιοανατολική Πιερία, η Σκοτίνα αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Από τη μία έχει το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, από την άλλη όμως φτάνει μέχρι τις ακτές του Θερμαϊκού και το γαλάζιο του Αιγαίου.

Η παραλία της είναι διάσημη και πολύβουη το καλοκαίρι αλλά η περιοχή προσφέρεται και για φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες εξορμήσεις με φόντο τον επιβλητικό όγκο του Όλυμπου. Στην Άνω- ή Παλιά- Σκοτίνα, Έλληνες και ξένοι ανακαίνισαν πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια διατηρώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Η Σκοτίνα βρισκόταν σε τρία άλλα μέρη πριν καταλήξει στην τωρινή της τοποθεσία. Το πρώτο χωριό βρισκόταν στην περιοχή της Καλαμπάκας και στη συνέχεια οι Σκοτινιώτες έχτισαν νέο στο σημερινό δάσος της Σκοτίνας στη Βερδικούσα. Όταν χρειάστηκε να το εγκαταλείψουν και αυτό μεταφέρθηκαν στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται Παλιά ή Άνω Σκοτίνα πριν καταλήξουν τελικά στο σημερινό σημείο.

Στην περιοχή λειτουργούν ξενοδοχεία και εστιατόρια προσελκύοντας επισκέπτες όλο τον χρόνο.

 

ΣΚΟΤΙΝΑ

 

 

ΣΚΟΤΙΝΑ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ