Αρχείο

Σκοπιανός καλλιτέχνης σε τουρ στον Καναδά "φωνάζει" «Γ@μ@ την Ελλάδα» φορώντας μπλουζάκι με σβάστικα στην ελληνική σημαία!Το Υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται ακόμη;

Ο Σκοπιανός κωμικός Marjanco Gjorgievski φορώντας μπλουζάκι που έχει ζωγραφισμένη την ελληνική σημαία με σβάστικα και με τις λέξεις "Γ@μ@ την Ελλάδα" φωτογραφίζεται στο Τορόντο, προκαλώντας  του χιλιάδες Έλληνες ομογενείς που ζουν εκεί αλλά και τους απανταχού Έλληνες.

Το ρατσιστικό και ανθελληνικό σύμβολο, έχει σκοπό να προκαλέσει το μίσος και το θυμό προς τους Έλληνες και το ελληνικό κράτος , παρουσιάστηκε από τον εν λόγω θεατρικό θίασο σε δημόσια επίδειξη στο Τορόντο σύμφωνα με Έλληνες του Καναδά .

Ελληνική οργάνωση  κυκλοφόρησε  δελτίο τύπου που περιγράφει το περιστατικό που προκάλεσε την οργή πολλών Ελληνο-καναδών  στο Τορόντο.

Στην ουσία πρόκειται για μια ρατσιστική  και εξτρεμιστική ανθελληνική εκδήλωση που υλοποιήθηκε στον Καναδά από πολίτες της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) με την συγκεκαλυμμένη μορφή μιας κωμικής θεατρικής παράστασης  που πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο για δύο ημέρες .

Όπως φαίνεται και στην  εικόνα, ο Σκοπιανός κωμικός Marjanco Gjorgievski φορούσε ένα ρατσιστικού τύπου -shirt με μια σβάστικα και αντί του σταυρού στην ελληνική σημαία είχε  την επιγραφή  «Γ@μ@ την  Ελλάδα» κάτω από τη σημαία.

Άλλοι Σκοπιανοί παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτήν την ανθελληνική εκδήλωση ήταν ο Aleksandar Dimitrovski ( συγγραφέας), Nikola  Trgacevski, Valentina Kozovski, Katerina Κ Petrovska και Dimitar Mihalovski, ηθοποιοί.

Σύμφωνα με διαφημίσεις στο διαδίκτυο και την επακόλουθη έκθεση της εκδήλωσης αυτής στην γνωστή εφημερίδα του Τορόντο «Μακεδονία» και στη σελίδα της στο Facebook, η θεατρική ομάδα ,  είναι γνωστή ως “Solza e Smea,”  και έφτασε στον Καναδά μετά από πρόσκληση γνωστών Σκοπιανών διοργανωτών στο Τορόντο.

cfcktalwqaad9ei

Το θεατρικό έλαβε χώρα στα θέατρα  Meadowvale και Mississauga, στο Οντάριο και στο Τορόντο.

Δυστυχώς,  παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σε Ιντιάνα, Οχάιο, Μίτσιγκαν και Νιου Τζέρσεϊ από 21 Οκτωβρίου - 29 Οκτωβρίου  2016.

Η σοβαρότητα των συμβόλων μίσους, όπως η σβάστικα στην ελληνική σημαία, δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Είναι ισχυρά εργαλεία επικοινωνίας μεταφοράς του ρατσισμού και ανθελληνισμού σε μια άμεσα αναγνωρίσιμη μορφή.

Σύμφωνα με ιστορικούς εμπειρογνώμονες , «η περιφρόνηση των Ελλήνων για τον φασισμό είναι τεράστια ,  λόγω της ναζιστικής κατοχής και της αντίστασης στον Άξονα .

Η συγκεκριμένη παράσταση  –προπαγάνδα , ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα μίσους που διαπράχθηκε στο Τορόντο, σε συνδυασμό με την κατάχρηση της Ελληνικής ιστορίας της Μακεδονίας, καταδεικνύοντας  τη συνεχιζόμενη προκλητική και ρατσιστική συμπεριφορά της ΠΓΔΜ και τον εγχώριο εθνικισμό , ο οποίος  δημιουργεί περιφερειακή αστάθεια και απρόβλεπτες συνθήκες στα Βαλκάνια.

Η ελληνική οργάνωση «Μακεδονική λίγκα» , είναι  μια διεθνή επαγγελματική ελληνική ομάδα υπεράσπισης των εθνικών στόχων . Πρωταρχικός σκοπός της είναι η προώθηση  των ελληνικών συμφερόντων και η ενημέρωση των τοπικών κυβερνήσεων σε θέματα που αφορούν στην Ελλάδα την εθνική ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα.

Κύριος στόχος της Μακεδονικής Λίγκας είναι η προάσπιση του ονόματος της «Μακεδονίας» , όπως και το σοβαρό θέμα εθνικής ασφάλειας που απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδα.

"Σκοπιανοί τσιγγάνοι"  μια ζωή οι γείτονες προκαλούν ...αλλά οι Αλβανοί θα τους διαλύσουν σύντομα το τσαντίρι που έχουν φτιάξει και το ονομάζουν ΠΓΔΜ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...