Κοινωνία

Σε αυτές τις περιοχές θα σκάσει σε λίγη ώρα η μετεωρολογική «βόμβα»

Σε κλοιό χιονιά σήμερα, Πέμπτη (29/12/2016) όλη η χώρα – Χιονοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί σε πολλές περιοχές της Αθήνας, οι οποίες έχουν ντυθεί στα «λευκά». Μάλιστα, χιόνια έπεσαν νωρίς το πρωί και στο κέντρο της Αθήνας.

Πού θα χιονίσει σήμερα

Στην Αττική νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -01 έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -06 έως 04 βαθμούς Κελσίου.
νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -05 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες . Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.
νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στα νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον χιονιά που σαρώνει τη χώρα μας

Πού θα το «στρώσει» τις επόμενες ημέρες

Γι αύριο, Παρασκευή (30/12) στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Το Σάββατο (31/12) παραμονή Πρωτοχρονιάς στα δυτικά και βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά κεντρικά και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Χιόνια και την Πρωτοχρονιά

Την Πρωτοχρονιά (Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017) στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ