Αρχείο

Νέα πρόκληση από τις «μαριονέτες» του Ερντογάν κατά της Ελληνικής Μειονότητας: Αλβανός ξήλωσε ελληνικές πινακίδες (βίντεο-ντοκουμέντο)


Κλιμακώνουν τις προκλήσεις ενάντια στον ελληνικό πληθυσμό των χωριών στη Β. Ήπειρο οι Αλβανοί εθνικιστές, με την ανοχή της κυβέρνησης του Έντι Ράμα. Μετά την εισβολή σε σπίτι Χειμαραίου και την αρπαγή της ελληνικής σημαίας και την πρόσφατη επίθεση στο στέλεχος του ΚΕΑΔ από Τσάμη εξτρεμιστή, σειρά είχε η περιοχή της Δρόπολης.

Θερμόαιμος Αλβανός, ο οποίος περνούσε απ' την εθνική οδό Αργυροκάστρου στον κάμπο της Δρόπολης, ενοχλήθηκε όταν είδε τις πινακίδες να αναγράφουν στα ελληνικά τα ονόματα των ελληνικών χωριών Γράψη και Γλύνα με αποτέλεσμα να τις ξηλώσει με μανία. Σύμφωνα με το himara.gr, για ακόμη μια φορά ο δράστης φρόντισε να καταγράψει σε βίντεο αυτή την "ηρωική" του πράξη ώστε να βεβαιωθεί πως θα λάβει τα εύσημα.

Δείτε το βίντεο:

Στο περιστατικό της Χειμάρας υπάρχει βίντεο όπου φαίνονται τα πρόσωπα των εισβολέων καθώς και στην περίπτωση της επίθεσης στο στέλεχος του ΚΕΑΔ στην Κορυτσά κ. Καραμέλου έγινε καταγγελία αφού ο δράστης ήταν γνωστός.

Το τελευταίο διάστημα οι Αλβανοί προκαλούν συνεχώς, καθώς έχουν την υπιστήριξη της Τουρκίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, παρατάσσει πρόσφυγες και πλοία κατά μήκος των παραλιών της Μικράς Ασίας. Ο Αλβανός Πρωθυπουργός από την άλλη, Έντι Ράμα, επιμένει στο ζήτημα της Τσαμουριάς, ενώ πρόσφατα ήθελε να συζητήσουμε τα θαλάσσια σύνορα, δηλαδή το Ιόνιο, και έφτασε τα … αλβανικά σύνορα μέχρι και την Ακρόπολη.

Τουρκία και Αλβανία διεκδικούν πολλά, διεκδικούν επίμονα και όπως φαίνεται δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν αμαχητί.

Η Τουρκία έχει επενδύσει πολλά στην Αλβανία. Την έχει εξοπλίσει με στρατιωτικό εξοπλισμό, Τούρκοι και Αλβανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται μαζί.

Ο Έντι Ράμα, Αλβανός πολιτικός, δήμαρχος των Τιράνων (2000-2011) και πρωθυπουργός της Αλβανίας από το 2013, ηγείται στις μέρες μας της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε η γειτονική χώρα. Στις 3 Αύγουστου 2013, ένα μήνα πριν αναλάβει την εξουσία στην Αλβανία, έσπευσε στην Άγκυρα όπου συναντήθηκε για 2,5 ώρες με τον Ερντογάν. Εκεί φαίνεται πως συμφωνήθηκε το τελικό σχέδιο τουρκοποίησης της Αλβανίας, όπως προκύπτει από τα 300.000 έγγραφα της Τουρκικής κυβέρνησης που διέρρευσε στη δημοσιότητα η γνωστή ομάδα Wikileaks, στις 23 Ιουλίου 2016. Εκεί φαίνεται ότι έλαβε όλα τα απαραίτητα «ανταλλάγματα» και τις οδηγίες ώστε να μετατραπεί σε ένα πιστό και πειθήνιο του μεγάλου «σουλτάνου».

Το ελληνικό κράτος πρέπει λοιπόν άμεσα να προστατεύσει την Ελληνική Μεινότητα, καθώς οι Αλβανοί θα συνεχίσουν να προκαλούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ