Αρχείο

Κνωσός, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού έχει πολλούς θησαυρούς να αποκαλύψει – Τι αναζητούν τόσοι ξένοι τελικά στην χώρα μας;

Νεότερες ανακαλύψεις στην Κρήτη,  στην περιοχή της αρχαίας πόλης της Κνωσού δείχνουν ότι η πρωτεύουσα του Μινωικού Πολιτισμού διέθετε πολύ μεγαλύτερη επιρροή και εμβέλεια  από ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Οι αρχαιολόγοι κατανόησαν με σαφήνεια  ότι η Κνωσός ήταν η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης και κυβερνούσε μια τεράστια εμπορική αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια της εποχής του Χαλκού, ωστόσο, νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι Μινωίτες  στην πραγματικότητα επέζησαν και στην εποχή του σιδήρου.

1-11

Προηγουμένως οι ιστορικοί πίστευαν ότι οι Μινωίτες είχαν χαθεί  περίπου το  1200 π.Χ. μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας στη Σαντορίνη, αλλά νέα αντικείμενα ανακαλύφθηκαν από μια ομάδα με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή κλασικών σπουδών Αντώνιο Κοτσώνα από το  πανεπιστήμιο του Σινσινάτι των ΗΠΑ, τα οποία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές .

Κοντινές τοποθεσίες ταφής που έχουν πρόσφατα ανασκαφεί αποκάλυψαν ότι οι Μινωίτες έλεγχαν το περιφερειακό εμπόριο στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και μετά το 1200 π.Χ. και ότι η πραγματική έκταση της Κνωσού μπορεί να ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι πιστευόταν αρχικά, σύμφωνα με  νέες ανακαλύψεις .

«Ακόμα και σε αυτό το πρώιμο στάδιο της λεπτομερούς ανάλυσης, φαίνεται ότι το παλάτι και ο οικισμός ήταν  πολύ πυκνοκατοικημένα και  εκτείνονταν σε όλη την έκταση  της κοιλάδας Κνωσού, τουλάχιστον από τις ανατολικές πλαγιές του λόφου της Ακρόπολης  έως στα δυτικά μέχρι τον ποταμό Καίρατο, και από το ρεύμα Βλυχία  στα νότια μέχρι περίπου μέχρι το μέσον μεταξύ του μινωικού ανακτόρου και του λόφου Κεφάλα»,είπε ο Δρ Κοτσώνας.

Η Κρήτη λοιπόν κρύβει και  άλλους «θησαυρούς»  σύμφωνα με ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο, πιο πριν η Κόρινθος ανασκάπτεται από άλλο πανεπιστήμιο βρετανικό αυτήν την φορά.

Στην Θεσσαλία ξένο πανεπιστήμιο  αποκάλυψε οικισμό 4500 ετών….ενώ ξαφνικά ο μηχανισμός των Αντικυθήρων απέκτησε μια άλλη επιστημονική διάσταση σε όλον τον επιστημονικό κόσμο ενώ έχει ανακαλυφθεί πριν αρκετά χρόνια  … και πάει λέγοντας.

arxaioi-xoroi-kato-apo-ton-enastro-ourano-tis-elladas

Με λίγα λόγια η Ελλάδα μας ευρίσκεται  στο παγκόσμιο επίκεντρο του ενδιαφέροντός  των αρχαιολόγων για πολλούς και διαφόρους λόγους , ενδεχομένως ίσως μετά την ανακάλυψη του λόφου Καστά και του «εικαζόμενου» από κάποιους,  Τάφου του Μ.Αλέξανδρου.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα για την χώρα μας  , ο πολιτισμός , οι τέχνες , η ιστορία,  η αρχαία τεχνολογία και κυρίως η αρχαία παγκόσμια γνώση για τον πλανήτη μας και το σύμπαν ,  συγκεντρώνουν τους ξένους στην πατρίδα μας με έναn «μαζικό τρόπο».

Τι ακριβώς ψάχνουν όμως όλοι αυτοί ξαφνικά εκτός από τα διαφαινόμενα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία όπως και να έχει θα βρεθούν;

Υπάρχει κάποια σχέση με πρόσφατες ανακαλύψεις σε Σελήνη και Άρη που σχετίζονται τον ελληνικό πολιτισμό με αυτά ευρήματα ;

Γιατί κατά καιρούς κορυφαίοι στον τομέα τους επιστήμονες ομιλούν με  λόγια πολύ μεγάλου θαυμασμού σε άσχετα ζητήματα,  για την χώρα μας  και ειδικά  το τελευταίο διάστημα;

1-9-1024x748

Σε αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά άλλα θα μάθουμε τις «απαντήσεις λίαν συντόμως, τονίζοντας ς την ρήση κάποιου φιλέλληνα επιστήμονα που μιλούσε για "τον πλανήτη γη των Ελλήνων"!!

 

https://youtu.be/pyzTAG9V-_o?t=3

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...