Αρχείο

Ενα βήμα πριν την διάσπαση η Τουρκία - Κοντά σε νέο πραξικόπημα και εξέγερση Κούρδων - Ανατριχιαστικό βίντεο με εκτελέσεις μαχητών του PKK από Τούρκους στρατιώτες


Ένα βήμα πριν την διάσπαση βρίσκεται η Τουρκία, καθώς η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

Αργά χθες το βράδυ, δεκάδες γκρίζοι λύκοι εφόρμησαν στα τοπικά γραφεία του HDP στην Καισάρεια, με κάποιους να ανεβαίνουν στην οροφή του κτιρίου ανεμίζοντας σημαίες του εθνικιστικού κόμματος MHP. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του HDP, τα γραφεία βανδαλίστηκαν και οι εισβολείς έβαλαν φωτιά σε έγγραφα.

Σύμφωνα με το κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό Rudaw, μια ομάδα 30-40 ανθρώπων έσπασαν την πόρτα, τα τζάμια και έβαλαν φωτιά στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Αλλες επιθέσεις σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις του HDP στην Αγκυρα, την Σμύρνη, το Τσανάκαλε, το Χατάι και το Ερζινκάν.

Η βία των Τούρκων όμως δεν σταμάτησε μόνο σε βανδαλισμού κατά του κόμματος HDP.

Σε ένα βίντεο-σοκ που κυκλοφορεί στο twitter, Τούρκοι στρατιώτες εκτελούν μαχητές του PKK, προκαλώντας αποτροπιασμό.
https://twitter.com/hayathepyek/status/810073382729478144

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα κυκλοφορούν σε τουρκικά ΜΜΕ φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην γείτονα, καθώς οι επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα έχουν την μορφή προβοκάτσιας και οργανώνουν τους εξτρεμιστές του ΑΚΡ να λειτουργήσουν ως ομάδες καταστολής στην αναμενόμενη εξέγερση των Κούρδων.

Οι Κούρδοι δεν ''βράζουν'' μόνο για την καταπίεση των δικαιωμάτων τους, αλλά πληροφορίες μας αναφέρουν οτι σύντομα θα ακούσουμε πως ο Ντεμιρταζ κρατούμενος πια, θα καταλήξει με άσχημη υγεία ή θα πεθάνει. Ετσι όπως είναι λογικό οι Κούρδοι θα ξεσηκωθούν κατά του καθεστώτος Ερντογάν, με την σύγκρουση να είναι πλέον μετωπική.

Εξάλλου ο Ρ. Τ. Ερντογάν πλέον δεν έχει βάλει στον στόχο μόνο τους Κούρδους της Τουρκίας, αλλά του Ιράκ και της Συρίας και έχει σκοπό να αιματοκυλήσει για άλλη μια φορά την περιοχή, καθώς πλέον όλα δείχνουν Ρωσία και ΗΠΑ συμφωνούν στο να δοθούν στους Κούρδους περισσότερα δικαιώματα και γιατί όχι ένα ανεξάρτητο κράτος.

Η έκρυθμη κατάσταση στην Τουρκία είναι έκρυθμη και πρέπει η Αθήνα να ανησυχεί πλέον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ