Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον απέλασε 35 Ρώσους διπλωμάτες - Αγριεύει η κατάσταση

Oι ΗΠΑ απέλασαν από τη χώρα 35 Ρώσους διπλωμάτες και έκλεισαν δύο ρωσικά κτίρια σε Νέα Υόρκη και Μέριλαντ ως απάντηση στην εκστρατεία  "παρεμπόδισης" εναντίον Αμερικανών διπλωματών στη Μόσχα ανακοίνωσε πριν λίγο ανώτερος Αμερικανός διπλωμάτης. Φυσικά όλα αυτά έρχονται ως αποτέλεσμα της σημερινής ρωσοτουρκικής συμφωνίας στη Μέση Ανατολή.

Στους Ρώσους διπλωμάτες δόθηκαν 72 ώρες για να φύγουν από τη χώρα ενώ θα απαγορευτεί η πρόσβαση σε όλους τους Ρώσους αξιωματούχους  στα δύο συγκροτήματα από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν εκ νέου κυρώσεις στην Ρωσία, σε αξιωματούχους και κρατικούς φορείς για υποτιθέμενες κυβερνοεπιθέσεις στο Δημοκρατικό Κόμμα με την αποκάλυψη των e-mail της Χ.Κλίντον.

Ανάμεσα στους Ρώσους, βρίσκονται αξιωματούχοι της GRU.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε έξι Ρώσους αξιωματούχους και πέντε φορείς συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών της Ρωσίας.

Παρά την έλλειψη στοιχείων ο Λευκός Οίκος προχώρησε σήμερα στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας κατηγορώντας την για κυβερνοεπίθεση την ημέρα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών για να βοηθήσουν ώστε να εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Συσχετίζουν τη Ρωσία με τις οργανώσεις APT 28 ή Fancy Bear.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τον Λευκό Οίκο.

«Οι κυρώσεις εφαρμόζονται σε άτομα που συμμετείχαν σε «παραποίηση, τροποποίηση, ή προκάλεσαν υπεξαίρεση πληροφοριών με σκοπό ή αποτέλεσμα να εμποδίσουν ή να υπονομεύσουν την εκλογική διαδικασία» επισημαίνει το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος Ομπάμα.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του.

«Αν υπήρχε θέμα ζήτημα κυβερνοεπίθεσης η NSA θα το γνώριζε, και επίσης θα ήξερε και τον αποστολέα αλλά και τον παραλήπτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ray McGovern, πρώην αναλυτής της CIA.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...