Κόσμος

Έρχεται το πολιτικό τέλος Α.Μέρκελ-Σόιμπλε ενώ οι γερμανικές ειδικές ειδικές δυνάμεις «κατεβαίνουν » στους δρόμους

Η οργή συσσωρεύεται επικίνδυνα στην γερμανική κοινωνία  και ήδη πολλοί έγκυροι  πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η επερχόμενες εκλογές στην χώρα, θα αποτελέσουν το «Βατερλό» της Γερμανίδας πολιτικού από την πρώην ανατολική Γερμανία.

Το πολιτικό της μέλλον σύμφωνα με τους ίδιους είναι ήδη κατεστραμμένο από πιο πριν , απλά το –περιστατικό στο Βερολίνο ήλθε σαν « κερατάκι στην τούρτα».

Την ίδια στιγμή το κόμμα «εναλλακτική για την Γερμανία» που αντιπροσωπεύει στην ουσία την ιδεολογία των πάλαι ποτέ  σωμάτων «φράικορπς» του μεσοπολέμου, καλπάζει ελέω μεταναστών και ξενοφοβίας στην χώρα.      

Όλοι οι  υπουργοί εσωτερικών των γερμανικών κρατιδίων , σήμερα,  συμφώνησαν ότι το κλείσιμο των χριστουγεννιάτικων αγορών δεν είναι η ενδεδειγμένη κίνηση, και συμφώνησαν να εφαρμόσουν σκληρότερα μέτρα σε κρατικό επίπεδο .

uk-762646

Ο πρωθυπουργός του ανατολικού  κρατιδίου  της Σαξονίας, Stanislaw Tillich, είπε συγκεκριμένα ότι θέλει περιπολίες των ανδρών ασφαλείας στην  δημοφιλή χριστουγεννιάτικη αγορά της Δρέσδης.

Ζήτησε, επίσης, από στελέχη του ομοσπονδιακού υπουργείου εσωτερικών  την ενίσχυση γενικά των μέτρων ασφαλείας.

merkel-745562

Αξιωματούχοι στη δυτική πόλη του Ντούισμπουργκ ανακοίνωσαν παρόμοια μέτρα, καθώς και «πολλά τεχνικά μέτρα» γύρω από το χώρο της αγοράς, χωρίς να δώσουν  περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η γιορτινή διάθεση έχει  μετριαστεί ενώ διπλασιάστηκε η αστυνομική παρουσία με βαρύ οπλισμό .

Στο βορρά, στο κρατίδιο Mecklenburg-Vorpommern, η αστυνομία  μεταφέρει πολυβόλα, θυμίζοντας εποχές μεσοπολέμου .

Πληροφορίες φέρουν όλους τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών να μην κάνουν Χριστούγεννα και να είναι συνεχώς στους δρόμους, ενώ βάσιμες πληροφορίες κάνουν λόγο  για την παρουσία ανδρών των γερμανικών ειδικών δυνάμεων με πολιτικά ρούχα,  να βρίσκονται σε καίρια  σημεία όπου αναμένονται να συγκεντρωθούν χιλιάδες Γερμανοί πολίτες.

Επίσης δεκάδες ελεύθεροι σκοπευτές θα γεμίσουν πολλές ταράτσες κοντά σε πολυσύχναστους  δρόμους .

Η Μέρκελ δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένη και πολύ λυπημένη» από την επίθεση φορτηγού σε   πολυσύχναστη αγορά στο Βερολίνο,που είχε ως αποτέλεσμα  να σκοτωθούν 12 και να τραυματιστούν  τουλάχιστον 50, αλλά αυτό πλέον δεν είναι αρκετό για τους πολίτες  που αναζητούν έναν νέο Γερμανό «ηγέτη » για να δώσει μια άλλη πνοή στην πολιτική για τους μετανάστες  .

Έχει αναφερθεί ότι ο ύποπτος είναι ένας 23χρονος Πακιστανός  ο οποίος εισήλθε στην χώρα Φεβρουάριο 2016, μέσω της Βαυαρίας . Μόνο που ο  ύποπτος  αρνείται κατηγορηματικά  οποιαδήποτε εμπλοκή.

Στον απόηχο αυτού του περιστατικού, η καγκελάριος παραδέχθηκε ότι η πράξη ήταν μια  θηριωδία πολύ  «απεχθής» για τους Γερμανούς πολίτες , οι οποίοι είναι όλοι στην κυριολεξία ανάστατοι .

645x344-eu-countries-tighten-security-amid-threat-of-terrorism-following-berlin-attack-1482244675168

Ο πρώην ηγέτης του UKIP Nigel Farage πρόσθεσε: «Τρομερές ειδήσεις από το Βερολίνο αλλά δεν αποτελεί έκπληξη. Τα γεγονότα  αυτά είναι η  «καθαρή»  κληρονομιά  της Μέρκελ».

Το ακτύπητο δίδυμο Μέρκελ –Σόιμπλε έχει καταστρέψει στην κυριολεξία όχι μόνο  την Γερμανία αλλά ολόκληρη την Ευρώπη  με την πολιτική που εξασκεί σε όλα τα ζητήματα.

Όσο πιο γρήγορα ξεκουμπιστεί τόσο  το καλύτερο για τους Ευρωπαίους πολίτες και την Ελλάδα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...