Κόσμος

WSJ: Η ΕΕ φοβάται τις διαφωνίες με τον Trump πάνω στο θέμα της Ρωσίας

Οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κυριακή το βράδυ σε έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες θα συζητήσουν πώς να οικοδομήσουν τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για βασικά θέματα, όπως η Ρωσία και το Ιράν, σύμφωνα με την Wall Street Journal [1].

Ο λόγος για τη συνάντηση ήταν η εκλογή του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή ενός άτυπου δείπνου την ημέρα πριν από μια κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Υπουργών Άμυνας.
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντεριίκα Μονγκερίνι λίγες ώρες αργότερα από την νίκη του Trump στις εκλογές των ΗΠΑ το πρότεινε

Η ΕΕ που συμμετέχει ενεργά με την κυβέρνηση Ομπάμα ανησυχεί για την οικονομική πίεση στη Ρωσία για το ιστορικό της ουκρανικής κρίσης, καθώς και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η διοίκηση του Trump σχεδιάζει επίσης να επικεντρωθεί στα Αμερικανικά εγχώρια ζητήματα και όχι στα ευρωπαϊκά ζητήματα, στα οποία, κατά τη γνώμη πολλών εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, το οποίο αναφέρεται στην WSJ, ο κύριος λόγος για την ανησυχία τους είναι ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, δεν έχουν καμία ιδέα για το ποια θα είναι η Εξωτερική πολιτική του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

«Η εκλογή του κ Trump περιπλέκει την κατάσταση με τη σχεδιαζόμενη επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι ένα ερώτημα που απαιτεί μια σοβαρή συζήτηση.” – σύμφωνα με την WSJ είπε ένας διπλωμάτης.

Οι Κυρώσεις κατά της Ρωσίας εισήχθησαν το 2014 για το ιστορικό των γεγονότων στην Ουκρανία και έχουν επεκταθεί αρκετές φορές. Κατά τα τελευταία χρόνια, εκπρόσωποι πολλών χωρών στην Ευρώπη συνεχώς προτρέπουν για να τις ακυρώσουν. Η Ρωσία σε απάντηση αντιδρώντας στην πορεία που επέλεξε η Δύση έχει λάβει τα απαντητικά μέτρα θέτοντας εμπάργκο τροφίμων περιορίζοντας την εισαγωγή εμπορευμάτων από τις χώρες που υποστηρίζουν την επιβολή κυρώσεων.

tokoutsavaki.blogspot.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...