Αρχείο

Mε κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης: Η Ρωσία δεσμεύτηκε για ισοπεδωτικό πλήγμα στην Ουκρανία αν... - 55.000 Ρώσοι στρατιώτες με το δάχτυλο στη σκανδάλη (βίντεο-εικόνες)


Του Βασίλη Καπούλα

Με κομμένη την ανάσα θα παρακολουθήσει ο πλανήτης από αύριο τις πυραυλικές ασκήσεις που θα πραγματοποιήσει η Ουκρανία στην... Κριμαία η οποία έχει δεσμεύσει με NOTAM ρωσικό εναέριο χώρο. Αν όντως πραγματοποιήσει τις στρατιωτικές της ασκήσεις τότε η Ρωσία έχει δεσμευτεί ότι θα καταρρίψει τους ουκρανικούς πυραύλους και όχι μόνο. Μίλησε για ισοπεδωτικό πλήγμα στην Ουκρανία άνευ προηγουμένου. Στα σύνορα με Ουκρανία έχουν αναπτυχθεί 55.000 Ρώσοι στρατιώτες σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Στην Κριμαία μεταφέρθηκαν αντιβαλλιστικοί'αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300V4, Pantsir S-1 καθώς και αντιπλοικοί Bastion. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει τους S-300VM4 που παρέχουν αντιαεροπορική προστασία με τους πυραύλους 9M82M με δύο πυραύλους ανά εκτοξευτή, 9M83M με 4 πυραύλους ανά εκτοξευτή για κάλυψη κατά απειλών ταχύτητας μέχρι και τα 7,5μαχ δηλαδή πέραν των αεροσκαφών και των πυραύλων κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους με δυνατότητα αντιμετώπισης 24 στόχων ταυτόχρονα σε εμβέλειας μεταξύ 200 και 400 χιλιομέτρων. Με τη χρήση των οχημάτων μεταφορά MT-T που είναι έκδοση πετρελαιοκίνητη των T-80 παρέχεται η δυνατότητα κίνησης σε κάθε έδαφος.

Το σύστημα αυτό μπορεί να εκτοξεύσει δύο ειδών πυραύλους.

Έναν μικρής εμβέλειας πύραυλο για κατάρριψη αεροσκαφών και πυραύλων cruise γνωστό στο ΝΑΤΟ ως «Gladiator».

Ο μεγαλύτερης εμβέλειας πύραυλος χρησιμοποιείται για κατάρριψη μέσης εμβέλειας βαλλιστικών πυραύλων και είναι γνωστός ως «Giant».

«H Ρωσία έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 55000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα... Στην Κριμαία οι Ρώσοι στρατιώτες απαριθμούνται σε 23000, από τους οποίους οι 9000 βρίσκονται στα «διοικητικά σύνορα», ανέφεραν ουκρανικές πηγές.

Σύμφωνα με τον Ντολχόβ, συνολικά 1000 στρατιώτες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν εγκατασταθεί στην Τρανσνίστρια.

«Σημειώθηκε αύξηση των ρωσικών δυνάμεων και εγκαταστάσεων στην Λευκορωσία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία», δήλωσε ο Ντολχόβ.

"H περιοχή των Στενών του Κέρτς ανήκει στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας" δήλωσαν οι Ουκρανοί.

Οι Ουκρανικές στρατιωτικές ασκήσεις ξεκινούν αύριο και θα διαρκέσουν δύο ημέρες. Η Ουκρανία έχει κινητοποιήσει μαχητικά, μεταγωγικά, έχει ενεργοποιήσει το σύνολο της αεράμυνας της, πυραυλικά συστήματα ενώ στην άσκηση θα συμμετάσχουν και UAV

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο μας για το θέμα EKTAKTO: Σοβαρή κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας με παράνομη ΝΟΤΑΜ από το Κίεβο -Δέσμευσε ρωσικό εναέριο χώρο για βολές πυραύλων στην…Κριμαία – Σε ύψιστη επιφυλακή ο ρωσικός Στρατός (εικόνες)

Δείτε βίντεο από την μεταφορά ρωσικών δυνάμεων και οπλικών συστημάτων.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=oydc9h8biFshttps://twitter.com/Eire_QC/status/804003794895912960

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...