Κόσμος

H Κύπρος εκβιάζεται από ΜΚΟ του Σόρος να αγνοήσει κάθε αίτημα ανεφοδιασμού της ρωσικής αρμάδας με το «Κουζνέτσωφ»

Διεθνής ομάδα ακτιβιστών ΜΚΟ του Σόρος, έστειλε μήνυμα σε όλους τους Κύπριους για να  «πειστεί» δήθεν  η κυπριακή  κυβέρνηση να αρνηθεί οποιαδήποτε αίτημα  της ρωσικής αρμάδας που είναι   καθ 'οδόν για την Συρία,   για ανεφοδιασμό μετά την άρνηση της  Ισπανίας και της Μάλτας.

Πρόκειται σαφώς για τα προεόρτια των πιέσεων που θα δεχθεί μαζικά η Κύπρο από ΗΠΑ, Βρετανία, ΝΑΤΟ, ΕΕ και όλους αυτούς τους «ταγούς» της νέας τάξης πραγμάτων που θέλουν να διαφεντεύουν από περίοπτη  θέση την  Α.Μεσόγειο.

Τον Φεβρουάριο του 2016 , κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε  συμφωνία με τη Ρωσία που επιτρέπει πολεμικά πλοία της να δέσουν  στην Λεμεσό και Λάρνακα.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι ενεργή αυτή η συμφωνία και δίνει  το δικαίωμα επίσκεψης  ρωσικών πολεμικών πλοίων στα κυπριακά λιμάνια καθώς και  πολεμικών αεροσκαφών.

Παρέχεται επίσης το δικαίωμα του κατάπλου στους λιμένες ρωσικών πολεμικών πλοίων , όπως της αρμάδα του αεροπλανοφόρου «Κουζνέτσωφ» ,  επίσης για ανθρωπιστικούς σκοπούς στην Συρία.

Όλα αυτά βέβαια θα πάνε περίπατο εφόσον ενδώσει τελικά η κυβέρνηση στην Λευκωσία σε ενδεχόμενα  αιτήματα των ΗΠΑ και ΕΕ, τα οποία πιθανόν θα έχουν υλοποιηθεί.   

Η ΜΚΟ Avaaz, (παγκόσμια ακτιβιστική οργάνωση.. αυτό τα λέει όλα) , τα  μέλη της οποίας χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ασκούν πιέσεις όταν  πρόκειται για παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, ήρθαν  σε επαφή με Κύπριους και Έλληνες για να είναι έτοιμοι να δράσουν.

Τονίζεται ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθεί με  οκταμελή ομάδα μονάδων επιφανείας  την ρωσική αρμάδα  η οποία έχει εισέλθει βαθιά στη Μεσόγειο.

«Στείλαμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε Κύπριους που είναι μέλη μας, ζητώντας τους να καλέσουν  τον πρόεδρο και τον υπουργό  Εξωτερικών να αρνηθούν οτιδήποτε στους Ρώσους», δήλωσε ο Engel επικεφαλής της οργάνωσης . «Ανάλογα με τις περαιτέρω εξελίξεις, θα συνεχίσουμε την δράση μας», κατέληξε ο ίδιος .

Μια πηγή στην ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία, ωστόσο δήλωσε ότι  οι ενδείξεις είναι  ότι ο στολίσκος δεν θα "δέσει» στην Κύπρο, διότι είναι  αυτάρκης σε καύσιμα και τρόφιμα. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία τέτοια πληροφορία», δήλωσε η πηγή.

Την ίδια στιγμή ο Βρετανός υπουργός άμυνας Michael Fallon δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι το Λονδίνο  είναι "εξαιρετικά ανήσυχο  το γεγονός αυτό και  κάθε μέλος του ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξετάσει την παροχή βοήθειας στην ρωσική ομάδα μάχης που θα μπορούσε να καταλήξει βομβαρδισμό αμάχων στην Συρία».

Η Κύπρος  όμως δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση για το θέμα αυτό προς το παρόν .

Τώρα τους έπιασε όλους ο πόνος για τους αμάχους , ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια που σφάζονται, βιάζονται και εκτελούνται από τους τζιχαντιστές  χιλιάδες Χριστιανοί και μουσουλμάνοι σε Συρία και Ιράκ, δεν έδιναν καμία σημασία. Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός σε όλο του το  μεγαλείο .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...