Κοινωνία

Eντυπωσιακό στιγμιότυπο: Όταν ανοίγουν και οι 14 πόρτες του φράγματος στη Διώρυγα του Παναμά (βίντεο)



Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο από το άνοιγμα των θυρών της διώρυγας του Παναμά.

Το πέρασμα του τυφώνα Οττο δημιούργησε καταστροφές και αύξησε τη στάθμη των υδάτων και προκειμένου να αποφευχθεί πλημμύρα του καναλιού και των γύρω περιοχών αποφασίστηκε να ανοίξουν όλες οι πόρτες του φράγματος της Διώρυγας του Παναμά.

Το φράγμα βρίσκεται στη λίμνη Γκατούν, μια τεχνητή λίμνη στα νότια του λιμανιού της πόλης Κόλον στην Καραϊβική θάλασσα.

Για να αποφευχθούν οι πλημμύρες, λοιπόν, άνοιξαν ταυτόχρονα και οι 14 πόρτες του φράγματος, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Οπως αναφέρει η Daily Mail, από τη στιγμή που άνοιξαν και οι 14 πόρτες κάθε ένα δευτερόλεπτο περνούσε από αυτές νερό που ισοδυναμούσε με τον όγκο νερού που έχουν δύο πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων.
https://www.youtube.com/embed/s-KvLjPYoPA

Ο μάνατζερ της Διώρυγας του Παναμά, Χόρχε Λουί Κουγιάνο, αποκάλυψε το σχέδιο για το άνοιγμα των 14 θυρών στα social media. Για να εκτελεστεί σωστά το σχέδιο και να μην υπάρξουν απρόοπτα, η κίνηση στους γύρω δρόμους είχε σταματήσει για τέσσερις ώρες.
Σημειώνεται ότι ο τυφώνας Οττο με τους ανέμους των 75 μιλίων και τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις περιοχές από τις οποίες πέρασε και στο πέρασμά του από τον Παναμά άφησε πίσω του 3 νεκρούς. Τις επόμενες ώρες προβλέπεται ότι θα χτυπήσει την Κόστα Ρίκα και τη Νικαράγουα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ