Αρχείο

Τουρκικά «V-22 OSPREY» θα απειλούν τα νησιά μας ενώ ετοιμάζεται πυρετωδώς και το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο ( Βίντεο-φωτογραφίες)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σε πραγματικό «οργασμό» είναι η τουρκική αμυντική βιομηχανία  αναπτύσσοντας  ένα νέο είδος τουρκικής κατασκευής ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου με την ονομασία SAPAN ( "Σφεντόνα") καθώς και τα σχέδια  κατασκευής αεροσκαφών  μεταβλητών πτερύγων παρόμοια με αυτά του σώματος των Αμερικανών πεζοναυτών  V-22 OSPREY.

Πρόκειται για τουρκικό μελλοντικό σχέδιο ενδεχομένως αντικατάστασης των αμερικανικών ελικοπτέρων UH-60 Blackhawk με τουρκικής κατασκευής αεροσκάφη  μεταβλητών πτερύγων, για να ικανοποιηθούν τα «επιθετικού τύπου» σχέδια της Τουρκίας…..πιθανότατα με στόχο τα ελληνικά νησιά ή όπου αλλού απαιτηθεί να επεκταθεί το σημερινό τουρκικό καθεστώς.

Τονίζεται ότι ένα μόνο αεροσκάφος αυτού του τύπου μεταφέρει 3 φορές από ότι ένα συμβατικό ελικόπτερο ταχύτερα και κυρίως ασφαλέστερα.

Σαφώς τα νησιά "πρώτης γραμμής" στο Αιγαίο θα αποτελέσουν κύριο  στόχο του "πρώτου κύματος" μιας ενδεχόμενης αεραπόβασης τουρκικής κατασκευής "V-22". Γι αυτό και θα πρέπει να προνοήσουμε και να έχουμε έτοιμη την "απάντηση" μας στην εναέρια τουρκική απειλή. ....από χθες κιόλας .

Στην προσπάθεια της αυτή η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα έχει πιθανόν αρωγό  την ιταλική εταιρεία  AgustaWestland,με την οποία ήδη συνεργάζεται στα ελικόπτερα  Τ-129  ATAK αλλά και άλλες ξένες εταιρείες  .

Ο Τούρκος υφυπουργός υπεύθυνος για τις αμυντικές  βιομηχανίες Ισμαήλ Ντεμίρ , έδωσε χθες πληροφορίες σχετικά με κατασκευή αυτού του «αεροσκάφους μεταβλητών πτερύγων παρόμοιου με του αμερικανικού V-22».

"Το σχέδιο για αεροσκάφος μεταβλητών πτερύγων  θα εκτελεστεί από την αμυντική μας βιομηχανία», είπε ο ίδιος.

"Τα σχέδια είναι προς μελέτη και πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το νέο μοντέλο ελικοφόρου αεροσκάφους- ελικοπτέρου", τόνισε ο ίδιος για τουρκικό ελικοφόρο αεροσκάφος, ( έτσι «χοντρικά» , μπορεί να ονομαστεί αυτό το εναέριο σύστημα που μεταφέρει  πολλούς πεζοναύτες για αεραπόβαση σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά μεταφορικά ελικόπτερα).

Το ελικόπτερο έχει σύστημα που επιτρέπει την αλλαγής κλίσεως των δύο κύριων στροφείων ενώ επιτρέπει  με  ευελιξία και την κάθετη προσγείωση (VTOL) . Όταν το στροφείο είναι σε κάθετη κλίση το σκάφος συμπεριφέρεται σαν ελικόπτερο.

Αντίστοιχα σε οριζόντια κλίση η συμπεριφορά του σκάφους προσομοιάζει με ελικοφόρο αεροσκάφος . Η ταχύτητα του είναι πολύ υψηλότερη από οποιοδήποτε στρατιωτικό  ελικόπτερο.

Τούρκοι  ειδικοί  έχουν αναπτύξει επίσης ένα νέο είδος των ηλεκτρομαγνητικών πυροβόλων με την τουρκική ονομασία SAPAN , το οποίο  πυροδοτείται από έναν  ηλεκτρομαγνητικό επιταχυντή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα  defence-blog.com.

Το οπλικό σύστημα SAPAN,  αναπτύχθηκε από τους εμπειρογνώμονες του Οργανισμού Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TUBITAK), με τη βοήθεια των ηλεκτρομαγνητικών παλμών, και  μπορεί να πυροδοτήσει βλήμα 10 φορές από την ταχύτητα του ήχου.

Το τουρκικό Railgun (railgun), ή πυροβόλο ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο εκτοξεύει βλήμα χωρίς την χρήση εκρηκτικού μίγματος , παρά με την βοήθεια ενός επιταχυντή που επιταχύνει το  βλήμα κατά μήκος των δύο μεταλλικών οδηγών. Η υψηλή ταχύτητα του βλήματος μετατρέπει σε πολλά υποσχόμενη την χρήση του railgun ως μέσο παράκτιας άμυνας.

Οι Τούρκοι "παίρνουν μέτρα" έναντι των ελληνικών νησιών σύμφωνα με τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, καιρός είναι να αντιδράσουμε και εμείς και να πάρουμε και εμείς "μέτρα" με σκοπό την επαύξηση της αποτρεπτικής ισχύος σε οποιονδήποτε επιβουλέα με συνεργασία με πολλές και διάφορες χώρες .

https://youtu.be/vglHpvcK-Jk?t=2

https://youtu.be/MZCcj4KWwjk?t=174

https://youtu.be/qy8k0n6ywqI?t=560

cvy7rrww8aeur_y-696x403

cw1bgh9xeaaik4p-696x392cw1bg74xcaao_v2-696x392

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ