Αρχείο

Τι γίνεται; Η Frontex εντός Ελλάδος θα συλλέγει προσωπικές πληροφορίες υπόπτων εγκληματιών που εμπλέκονται στην διακίνηση ανθρώπων

Η  Frontex, η Ευρωπαϊκή υπηρεσία  Συνόρων , θα αρχίσει να συλλέγει εντός Ελλάδος προσωπικά δεδομένα προσώπων που είναι ύποπτα διακίνησης ανθρώπων, και  τρομοκρατίας αλλά και άλλων διασυνοριακών εγκλημάτων ανακοίνωσε ο οργανισμός.

Η συλλογή δεδομένων θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος, δηλαδή θα περιλαμβάνει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για την ανάλυση κινδύνου, η οποία συμβάλλει στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Οι πληροφορίες θα  περιέχουν προσωπικά δεδομένα που «απαιτούνται»  για την αποτελεσματική διαχείριση της «επιχείρησης»  σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα δεδομένα αυτά θα χρησιμοποιούνται από την Frontex,  για την ανάλυση των κινδύνων, ενώ θα «μεταδίδονται» σε καθημερινή βάση στην Europol για την υποστήριξη των ερευνών στα κράτη μέλη.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 2.000 αναφορές έχουν συλλεχθεί, δημιουργώντας περισσότερες από 1.400 περιγραφές  ατόμων που είναι ύποπτα για συμμετοχή σε διασυνοριακά εγκλήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Frontex θα έχει πρόσβαση σε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες εντός Ελλάδος .

Με ποιο σκεπτικό όμως θα δίδονται προσωπικά δεδομένα σε μια ξένη υπηρεσία , τουλάχιστον όσον αφορά σε Έλληνες πολίτες που εμπλέκονται σε τέτοια αδικήματα;

Μέχρι ποιου σημείου θα έχουν πρόσβαση οι Ευρωπαίοι της υπηρεσίας αυτής οι οποίοι ενδεχομένως να προσπαθήσουν να υποκαταστήσουν  ελληνικές αρχές ασφαλείας ;

Πολλά τα ερωτήματα και δεν υπάρχουν απαντήσεις σε ένα ζήτημα που άπτεται της εθνικής μας ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας.

Χθες ψηφίστηκε υπενθυμίζουμε η σύσταση του ευρωπαϊκού στρατού η οποία εφόσον ολοκληρωθεί στο μέλλον θα αναλάβει την υπεράσπιση της  ΕΕ, αρχικά σε αποστολές εκτός Ευρώπης , αλλά σύντομα και εντός αυτής.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές