Αρχείο

Συνεννόηση εδώ και τώρα των πολιτικών δυνάμεων για τα εθνικά θέματα - Ότι δεν έκαναν απέναντι στους δανειστές ας το κάνουν απέναντι στο Ερντογάν

Η κατάσταση στα εθνικά θέματα είναι κρίσιμη. Η κυβέρνηση δείχνει να μην μπορεί να την διαχειριστεί, αλλά και η αντιπολίτευση εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων. Το μόνο που τους νοιάζει όλους είναι η καρέκλα και τις περισσότερες φορές κάθε αναφορά στις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ή και των Ευρωπαίων έχει στόχο το κομματικό ακροατήριο.

Χρειάζεται εθνική ομοψυχία, ενότητα και συνεννόηση εδώ και τώρα γιατί η οικονομία μπορεί κάποια στιγμή να επανέλθει, αλλά τα εδάφη μόνο με αίμα μπορούν να επιστραφούν. Δεν υπάρχουν «γαλάζιες», «πράσινες» και «κόκκινες» αποχρώσεις. Μόνο το γαλανόλευκο της σημαίας πρέπει να επικρατήσει και πίσω από αυτό να στοιχιθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Τη στιγμή που ο Ρ.Τ. Ερντογάν συνεχίζει το παραλήρημα του κατά του Ελληνισμού, και ο υποτακτικός του Έντι Ράμα θέτει μονότονα θέμα «Τσαμουριάς» τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα εμφανίζονται σκορποχώρι με το καθένα να πετάει τις κορώνες του, όπως και η κυβέρνηση, η οποία τη μία διακατέχεται από... υπερβολική ψυχραιμία και την άλλη από απόλυτο πανικό. Ενιαία γραμμή απαιτείται.

Αυτό που δεν επέδειξαν έως τώρα τα ελληνικά κόμματα απέναντι στους δανειστές, με συνέπεια την οικονομική εξόντωση των πολιτών από τα συνεχή μνημόνια ας το κάνουν τώρα στα εθνικά ζητήματα. Να ορθώσουν ένα τοίχος απέναντι στις αξιώσεις σε βάρος των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, στη Θράκη και τα βόρεια σύνορα μας, αλλά βεβαίως και το Κυπριακό.

Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε τη Συνθήκη της Λωζάνης και έπιασε χθες την Κύπρο, λέγοντας πώς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη σημαία που έχει ολόκληρο το νησί, όταν «στο βόρειο τμήμα υπάρχει το αίμα Τούρκων ηρώων». Με αυτόν τον τρόπο και λέγοντας ότι «η Άγκυρα δεν μπορεί να συναινέσει στην παραχώρηση της εδαφικής κυριαρχίας στους Ελληνοκυπρίους» ο Ερντογάν αφενός γκρέμισε κάθε πιθανή λύση στο Κυπριακό και αφετέρου έδειξε ποιος είναι ο υπεύθυνος του ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις στο Μόντ Πελαράν.

«Μας λένε "εσείς δώστε την Κύπρο σε μας και μην ανακατεύεστε σε τίποτα". Αυτός είναι ο στόχος του. Για περιμένετε λίγο: Σε αυτά τα μέρη υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας. Τι να δώσουμε;» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνέχισε την ομιλία του, αναφερόμενος στην απομόνωση των Τουρκοκυπρίων.

«Χωρίς να ντρέπονται και χωρίς να βαριούνται, έρχονται στις συνόδους της ΕΕ με την σημαία που συμμετέχει ολόκληρο το νησί. Κατ' αρχήν τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εδώ υπάρχει μια "ΤΔΒΚ". Εσύ είσαι διοίκηση νοτίου Κύπρου. Στον Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία. Αυτό είναι ασέβεια» επισήμανε, θέτοντας ζήτημα ακόμα και για τις συνόδους της ΕΕ, που υπάρχει η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη στιγμή που η ΤΔΒΚ αποκαλείται «ψευδοκράτος».

Σαν συνεννοημένοι, από τη Γερμανία και αφού συνάντησε την Άνγκελα Μέρκελ ο Αλβανός πρωθυπουργός έθεσε ξανά θέμα «Τσαμουριάς» και κατηγόρησε εμμέσως την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τυχαίο; Όχι φυσικά. Το τελευταίο διάστημα χτυπάει μία ο Ερντογάν και μία ο Ράμα. Δώσαμε στους Αλβανούς το δικαίωμα να θέτουν υπό αμφισβήτηση κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ποια ήταν η εικόνα από ελληνικής πλευράς; Το υπουργείο Εξωτερικών απαντούσε στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε περιοδεία στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στη Βουλγαρία και την Σερβία. Στην πρώτη χώρα μάλιστα συνάντησε όχι το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, αλλά τον απερχόμενο Μπορίσοφ, ο οποίος είναι όργανο των Αμερικανών και έχει ταχθεί σε αρκετά θέματα υπέρ της Τουρκίας.

Μίλησε ο κ. Μητσοτάκης με τον υπουργείο Εξωτερικών για να καθορίσουν μία εθνική γραμμή ή να ενημερωθεί για τα εθνικά ζητήματα πριν ταξιδέψει στη Βουλγαρία και στη Σερβία; Μάλλον όχι.

Γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ ακύρωσε την επίσκεψη του την προηγούμενη εβδομάδα στη Θράκη γιατί συνέπεσε με αυτή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα; Δεν θα μπορούσαν και οι δύο μαζί να στείλουν κοινό μήνυμα στην Άγκυρα που θέλει ανεξάρτητο κράτος στην Δυτική Θράκη και αξιώνει «τουρκική μειονότητα» αντί της μουσουλμανικής;

Και από την άλλη ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να βρει τρόπο έτσι ώστε να σταλεί ένα ενιαίο μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ασφαλώς και θα μπορούσε. Πάντα υπάρχουν τα «κανάλια» της συνεννόησης. Εκεί που το έκαναν λοιπόν για τη συγκρότηση του ΕΣΡ να το κάνουν και για τα εθνικά θέματα. Είναι πολύ πιο κρίσιμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...