Αρχείο

Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν τον Δεκέμβριο; Τρέχει να προλάβει ο «Σουλτάνος»

Ο «παμπόνηρος» Τούρκος πρόεδρος βρίσκοντας αφορμή την ετήσια συνάντηση των Αμερικανών μουσουλμάνων στις ΗΠΑ , θα επιδιώξει πάση θυσία να συναντηθεί με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ν. Τράμπ για να προωθήσει την ατζέντα του, σε βάρος των γειτονικών χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος .

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε για μία πολύ πιθανή του  συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ  τον Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την  κυριακάτικη τουρκική εφημερίδα Sabah.

«Έχω την ευκαιρία να παρακολουθήσω την ετήσια συνάντηση των Αμερικανών μουσουλμάνων, που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στο Σικάγο, και εκεί  θα μπορούσαμε να συναντηθούμε με τον Τράμπ , εάν η συνάντηση είναι σε θέση να υλοποιηθεί », δήλωσε ο  Ερντογάν, στους Τούρκους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο, επιστρέφοντας στην Τουρκία μετά επίσκεψη στο Ουζμπεκιστάν.

Νωρίτερα ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας συνεχάρη τον νέο Αμερικανό πρόεδρο  για την εκλογή του , ενώ  συζήτησε μαζί του για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τη συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Τούρκος «Σουλτάνος» έχει βάλει «λυτούς και δεμένους» σύμφωνα με πληροφορίες από τις ΗΠΑ, για  να πλησιάσει και να αναπτύξει στον νέο πρόεδρο τις θέσεις του, αναζητώντας κοινό τοπίο «συνεννόησης». Βέβαια  το ίδιο παιχνίδι παίζει και με τον Ρώσο πρόεδρο ο οποίος δεν είναι ευχαριστημένος από την γενικότερη στάση του Ερντογάν  στην Συρία.

Ενδεχόμενη εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας θα προκαλούσε τον ρωσικό παράγοντα ο οποίος  θα εκδικούνταν με απίστευτη δύναμη στα «ανατολίτικα παζάρια» της Τουρκίας.

Η Ελλάδα περιττό να αναφέρουμε ότι στην προοπτική  σύσφιξης των  αμερικανο-τουρκικών σχέσεων  θα βρεθεί σε πολύ μειονεκτική και αδύναμη θέση, διότι οι Τούρκοι θα αλωνίζουν στο Αιγαίο   αποθρασυνόμενοι τελείως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...