Αρχείο

Πολεμικό κλίμα «καλλιεργούν» οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Ελληνικά F-16 «κλείδωσαν» τουρκικά μαχητικά αναφέρουν δημοσιεύματα

Με προεξάρχουσα την εφημερίδα hurriyetdailynews, ο τουρκικός τύπος δημοσιεύει ανακοίνωση από το τουρκικό γενικό επιτελείο, η οποία αναφέρει ότι εντελώς «αναίτια», «κλειδώθηκαν» στα σκοπευτικά των ελληνικών F-16,  τουρκικά  μαχητικά αντίστοιχου τύπου αεροσκαφών,  κατά την "εκπαίδευση τους, πάνω από τον διεθνή  εναέριο  χώρο" στο Αιγαίο για 19 λεπτά και οκτώ δευτερόλεπτα!!

Πρόκειται για την συνήθη τακτική της Τουρκίας , η οποία «βαφτίζει» τις προσχεδιασμένες μαζικές αποστολές αεροσκαφών, η  των μεικτών σχηματισμών COMAO, τουρκικών F-16  "μέσα"
στο ελληνικό FIR , υλοποιώντας και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά,  ως εκπαίδευση σε διεθνή εναέριο χώρο, μη αναγνωρίζοντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα  .

Η τουρκική ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι η «αναγκαία αντίδραση επιδείχθηκε  από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, «στην πράξη», χωρίς να παρέχει όμως  περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο τόνος και η ο τρόπος που αντιδρούν οι νέο-οθωμανοί στις κινήσεις τους  πάνω από το Αιγαίο , αλλά και οι άκρως προκλητικές δηλώσεις τους , υποκινούν κύματα ανησυχίας στο ελληνικό πεντάγωνο για τις επικείμενες προθέσεις τους.  μέσα στο χειμώνα και σχετικά κοντά στην επέτειο των Ιμίων.

Υπάρχει πλέον η κοινή πεποίθηση στους Έλληνες επιτελείς ότι η Άγκυρα θα επιδιώξει σίγουρα πολεμικό επεισόδιο, και αυτό που αναζητείται πλέον.... είναι  το που και το πώς.

Όσο για τους «λεονταρισμούς» της τουρκικής αεροπορίας, είναι γνωστό ότι όλα τα μόνιτορ των ραντάρ του ΝΑΤΟ , «βλέπουν» οι νατοϊκοί επιτελείς  το πως οι Τούρκοι αποχωρούν από την θαλάσσια περιοχή μας «με την ουρά στα σκέλια», ΠΑΝΤΟΤΕ.   

 

https://youtu.be/YkIXc8-GPNU?t=3

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...