Πολιτική

Ο νέος Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και το Κοράνι

του Γιώργου Θεοχάρη

Τί σχέση μπορεί να έχει ο νέος Υπουργός με την Ισλαμική τρομοκρατία;

Πολλοί ήταν οι άνθρωποι του εκκλησιαστικού χώρου που έσπευσαν να πανηγυρίσουν, μόλις πληροφορήθηκαν την απομάκρυνση του Ν. Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας.

Ακούγεται ότι ο νέος Υπουργός είναι πιο μετριοπαθής και είναι ικανός να εξασφαλίζει ευρύτερη συναίνεση ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικές ομάδες, σε σχέση με τον προηγούμενο.

Το ευχόμαστε ειλικρινά να είναι αυτή η αλήθεια.

Εμείς όμως θα θέλαμε να σταθούμε σε ένα σημείο του βιογραφικού του νέου Υπουργού.

Αναφέρεται λοιπόν σε αυτό ότι ο κ. Κώστας Γαβρόγλου είναι, ανάμεσα στις άλλες περγαμηνές του, και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του «κοινωφελούς» Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Γιατί το γράφουμε αυτό;

Μην ξεχνάμε ότι το Ίδρυμα Λάτση ήταν το πρώτο Ελληνικό Ίδρυμα που έχει εκδώσει το Κοράνι στην ελληνική γλώσσα.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: «Ο Ιωάννης Λάτσης μέσα από την έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα του στον Αραβικό Κόσμο, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Ελληνο-Αραβικής φιλίας. Έμπρακτη απόδειξη αυτής της διάθεσής του, ήταν και η πρωτοβουλία του το 1978 να χρηματοδοτήσει την έκδοση του «Ιερού Κορανίου» στην Ελληνική και Αραβική Γλώσσα, σε απόδοση του Νίκου Παρασκευά. Το 1987 αποφασίστηκε η επανέκδοση του, την οποία επιμελήθηκε επιτροπή Αράβων και Ελλήνων επιστημόνων. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, το 2009, έγινε δυνατή η ψηφιοποίηση του.»

Όπως έχει αποκαλυφθεί, «στην πραγματικότητα η χρηματοδότηση για την έκδοση του Κορανίου στην Ελληνική γλώσσα έγινε απο τον οίκο των Σαούντ της Σαουδικής Αραβίας, τους ίδιους δηλαδή ανθρώπους που ευθύνονται για την δημιουργία, χρηματοδότηση και εξοπλισμο των Ισλαμοφασιστών του Ισλαμικού κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL)!» (http://www.logiosermis.net/2014/08/isil_25.html#.WB2iT0u6o8s).

Τί κακό όμως μπορεί να έχει η ανάρτηση του Κορανίου στα ελληνικά;

Η απάντησή μας είναι ότι στην πραγματικότητα αποτελεί έμμεση ή και απευθείας προπαγάνδα της τρομοκρατίας, της βίας κατά των γυναικών και άλλων προβληματικών κοινωνικών φαινομένων που αναπτύσσονται στους κόλπους των ισλαμικών κοινωνιών, διότι, όταν στο Κοράνι υπάρχει πάνω από 70 φορές η εντολή «σκοτώστε» (τους απίστους, αυτούς που εγκαταλείπουν το Ισλάμ και τόσες άλλες κατηγορίες «αμαρτανόντων») ή βιαιοπραγείστε κατά της γυναίκας σας, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι κάποιος δεν θα προσπαθήσει να εφαρμόσει αυτές τις εντολές;

Ποιος άλλος ευθύνεται για την ανάπτυξη της τρομοκρατίας στους κόλπους του Ισλάμ εάν όχι το ίδιο το Κοράνι;

Πού στηρίζονται οι τρομοκράτες του ISIS, παρά μόνο σε αυτούσια αποσπάσματα του ίδιου του Κορανίου;
Δυστυχώς η Δύση, και οι δικοί μας προοδευτκοί, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα δεν είναι οι Μουσουλμάνοι, αλλά το ίδιο το Κοράνι.

Αυτοί που έφτασαν να γίνουν τρομοκράτες και να διαπράττουν τα φρικτά αυτά εγκλήματα, τα οποία η ανθρωπότητα έχει να ζήσει από την εποχή των Ναζί, οδηγήθηκαν εκεί κυρίως εξαιτίας του Κορανίου. Εάν το Κοράνι δεν είχε αυτές τις εντολές, είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν θα έκαναν όσα κάνουν.
Διότι ακριβώς πρόκειται για «Ορθόδοξους» μουσουλμάνους.

Εχει και η Ορθοδοξία τους «super Ορθοδόξους» της, τους οποίους κάποιοι κύκλοι αποκαλούν «ταλιμπάν», άλλοι «ζηλωτές» κ.λπ.. Όμως ποτέ δεν υπήρξαν ακρότητες τέτοιου είδους. Γιατί; Απλούστατα διότι, όσος και εάν είναι ο φανατισμός, δεν είναι δυνατόν το Ευαγγέλιο να τους οδηγήσει σε τέτοια πράγματα.

Κάποιος λοιπόν που προπαγανδίζει το Κοράνι, όπως η οικογένεια Λάτση, ή είναι υψηλόβαθμο στέλεχος σε Ίδρυμα που προπαγανδίζει το Κοράνι, όπως ο νέος Υπουργός, στην πραγματικότητα γίνεται συνεργός στην διάδοση της τρομοκρατίας στην χώρα μας, και μόνο «προοδευτική» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η συμμετοχή του σε μία τέτοια ενέργεια.

Ρωτάμε λοιπόν ευθέως την οικογένεια Λάτση και τον κ. Υπουργό: έχουν διαβάσει τί γράφει το Κοράνι για τις γυναίκες, πριν το αναρτήσουν; Συμφωνούν με όσα γράφει για αυτές;

Ως χριστιανοί δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους μουσουλμάνους, τους αγαπάμε όπως όλους τους συνανθρώπους μας. Ας φτιάξουν όμως ένα Κοράνι, που δεν θα προπαγανδίζει την βία και τον θάνατο εναντίον των απίστων, την βία και τις διακρίσεις κατά των γυναικών, και τόσες άλλες παραβιάσεις στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και τότε θα το αποδεχθούμε πλήρως και θα το αναρτήσουμε κι εμείς.

vimaorthodoxias.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ