Αρχείο

Ο «εκβιασμός» της Σερβίας από ΕΕ και ΝΑΤΟ φέρνει κοσμογονικές αλλαγές - Στα «σκαριά» η αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Buk Μ3.

Ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας ευρίσκεται  στη Ρωσία για την αγορά των ρωσικών όπλων, αλλά και για την προμήθεια   ασφαλούς ποσότητας  φυσικού αερίου για το χειμώνα που έρχεται, αναφέρει ο σερβικός τύπος .

Στη Ρωσία, οι υπουργοί Ίβιτσα Ντάτσιτς, Αλεξάνταρ Άντις  και ο Ζόραν Τζόρτζεβιτς, εκτός από τα πολλά και διαφορετικά θέματα που συζήτησαν  στην  διακυβερνητική επιτροπή  Σερβίας-Ρωσίας , ασχολήθηκαν και με την προμήθεια από τον  σερβικό στρατό  του  πυραυλικού  συστήματος  αεράμυνας  "Buk Μ3" που αποτελεί την τελευταία έκδοση του γνωστού συστήματος .

Η αγορά συστημάτων πυραύλων "Buk Μ3" κυριάρχησε μπορούμε να τονίζουμε στην συζήτηση και έφτασε μέχρι  σε λεπτομέρειες όπως τα ανταλλακτικά  για την ενδεχόμενη ένταξη του στην σερβική αεράμυνα , καθώς και σε ορισμένα άλλα μοντέλα όπλων, ανέφερε πηγή στην  σερβική κυβέρνηση.

Το ρωσικό τρομερό αντιαεροπορικό σύστημα "BukΜ3" θα κοστίσει 350 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.

Η νέα έκδοση του συστήματος βασίζεται στους πυραύλους 9M317ME TPK MS-487. και το σύστημα   δύναται να στοχοποιεί "κλειδώνοντας"  ταυτόχρονα 36 στόχους με ακτίνα 25 χλμ σε απόσταση 45 χλμ . Ο χρόνος αντίδρασης είναι 10 έως 12 δευτερόλεπτα, με μια πιθανότητα να μειωθεί σε 0,9 ή 0,95.

Ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς πέρυσι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα ήταν σε διαπραγμάτευση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν  για το ρωσική  σύστημα  αεράμυνας  "Buk".

Σύμφωνα με άλλη σερβική πηγή,  ο Σέρβος υπουργός ενέργειας συμφώνησε  για την προμήθεια και παράδοση του ικανής ποσότητας ρωσικού φυσικού αερίου για  τον χειμώνα στην  Σερβία .

Ο Ντάτσιτς πριν μεταβεί στην  στη Μόσχα ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση αναμένονταν να συζητήσει μια  σειρά πολύ σημαντικών συνομιλιών και θέματα που αφορούν κυρίως στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

dacic_putin_kremlinru

« Έχουμε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Ρωσία, αλλά τώρα εγώ ξεκινώ την  διαπραγμάτευση  για την ευρασιατική ένωση . Δεν θα είναι εύκολο, θα πρέπει να διαπραγματευτούμε , και θα είναι ένα από τα φλέγοντα θέματα». Τόνισε ο  Ντάτσιτς.

«Μια τέτοια συμφωνία», πρόσθεσε, «σημαίνει πολλά για την χώρα και για  το σύνολο της Ευρασιατικής Ένωσης.  Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, διότι  τώρα το 99 τοις εκατό των προϊόντων που εξάγονται στη Ρωσία είναι άνευ δασμών», τόνισε ο  Ντάτσιτς.

Πρόκειται για κοσμογονικού τύπου αλλαγές από την Σερβία η οποία εκβιάζεται αγρίως εδώ και μεγάλο διάστημα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

 

https://youtu.be/t-9muhou74w?t=8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ