Αρχείο

Θα «χυθεί αίμα» στην Αμερική- «Πόλεμος» οπαδών του Ν.Τραμπ με όσους «τρέμουν» τα αντι- μουσουλμανικά μέτρα!- Τί θα γίνει αν τα εφαρμόσει; (βίντεο)


της Μαρίνας Νικολάκη

Η Αμερική «φλέγεται» από τις πρώτες κιόλας μέρες της εκλογής του Ντ. Τραμπ και τα σημάδια δείχνουν ότι έρχονται δύσκολες μέρες και  διχασμός στο εσωτερικό της χώρας. Από τη μια οι φανατικοί οπαδοί του Ντ. Τραμπ που απαιτούν όλα όσα τους έταξε στη προεκλογική του εκστρατεία για την απαγόρευση εισόδου (ακόμα και απέλαση) στη χώρα σε μουσουλμάνους, και από την άλλη χιλιάδες διαδηλωτές που έχουν ξεσηκωθεί υπερασπίζοντας τα... δικαιώματα τους.

Εχθες προς στιγμή, χάθηκε ως «δια μαγείας» από την επίσημη ιστοσελίδα του Ντ. Τραμπ η δέσμευσή του να απαγορεύσει την είσοδο στους μουσουλμάνους και η προειδοποίησή του ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά. Πολλοί το ερμήνευσαν ως «μάζεμα» των δηλώσεων του προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα και τις αντιδράσεις που υπάρχουν ακόμα και μετά την εκλογική του νίκη.

Η αμφιλεγόμενη πρόταση όμως, επανεμφανίστηκε χθες Πέμπτη στην σελίδα του Ν.Τραμπ, και η δικαιολογία για την «απουσία» της από τους διαχειριστές του ιστότοπου ήταν εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%bf-site1

Σε ανακοίνωσή του τον Δεκέμβριο του 2015 ο Ρεπουμπλικάνος τότε υποψήφιος είχε «ζητήσει να σταματήσει εντελώς η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, μέχρις ότου οι (Αμερικανοί) βουλευτές κατανοήσουν τι συμβαίνει», έκτοτε δεν την επανέλαβε ξανά τουλάχιστον όχι με τόσο σαφή τρόπο, αν και είχε παραμείνει στην ιστοσελίδα του.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Τραμπ είχε κάνει λόγο για «φριχτές επιθέσεις από ανθρώπους που δεν πιστεύουν παρά στην τζιχάντ και δεν τρέφουν κανέναν σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή» και για «το μίσος» πολλών μουσουλμάνων προς τους Αμερικανούς.

kyrio-site2O «πόλεμος» έχει ήδη ξεσπάσει.Οι πιο θερμόαιμοι οπαδοί του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχουν ήδη ξεκινήσει να καταγγέλλουν γυναίκες και άνδρες που μένουν σε αμερικανικό έδαφος χωρίς την απαιτούμενη άδεια:

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός χρήστη στο Twitter που σε ανάρτηση του γράφει:

«Ελπίζω ο Ντόναλντ Τραμπ να μην απελάσει την πρώην σύντροφο μου από τη Δομινικανή Δημοκρατία που βρίσκεται στις ΗΠΑ χωρίς άδεια και μένει…»

O συγκεκριμένος χρήστης δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πράξουν το ίδιο.

Εχθες είχαμε και το πρώτο περιστατικό βίας κατά  μουσουλμάνας φοιτήτριας όπου φανατικοί οπαδοί του Τραμπ της επιτέθηκαν και της έσκισαν την μαντήλα.

Η γυναίκα περπατούσε στον δρόμο, στη Λουιζιάνα, όταν δύο άνδρες κατέβηκαν από ένα αυτοκίνητο και της επιτέθηκαν
Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, η αστυνομία της Λουιζιάνα έλαβε μια κλήση από μία μουσουλμάνα φοιτήτρια, η οποία έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από δύο οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Η κοπέλα – φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Λαφαγιέτ – περπατούσε στον δρόμο όταν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα της. Από μέσα βγήκαν δύο λευκοί άντρες που φορούσαν καπέλα του Τραμπ. Την πλησίασαν, την χτύπησαν στο κεφάλι με κάτι μεταλλικό, όπως κατέθεσε η ίδια και συνέχισαν να την χτυπούν και να την βρίζουν, ενώ η κοπέλα είχε πέσει κάτω.

Στη συνέχεια οι δύο άτομα, οι οποίοι αναζητούνται από την αστυνομία, τις έσκισαν και της έβγαλαν το χιτζάμπ, τη μαντήλα που φορούσε στο κεφάλι, της άρπαξαν το πορτοφόλι και τράπηκαν σε φυγή.
Όλο αυτό το διάστημα κανείς δεν βοήθησε την κοπέλα και η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.
https://twitter.com/lion_faisal/status/796684382761340928

Κόντρα σε αυτό το κλίμα που επικρατεί μέσα στον πυρήνα των πιστών οπαδών του Τραμπ, υπάρχουν μαζικές αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Από τη Νέα Υόρκη ως το Σικάγο και την Καλιφόρνια, σε κόκκινες και μπλε πολιτείες, εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, πολλοί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, όπως στο Λος Άντζελες.

Στην ανατολική ακτή, διαδηλώσεις σημειώθηκαν στην Ουάσιγκτον, στη Βαλτιμόρη, στη Φιλαδέλφεια, αλλά και στη Νέα Υόρκη.Στη δυτική ακτή, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Λος Άντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Οουκλάντ, στην Καλιφόρνια, αλλά και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο περίπου 1.000 μαθητές λυκείου πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας «δεν είναι δικός μου πρόεδρος!», κρατώντας πανό με συνθήματα που ζητούσαν την απομάκρυνση του Τραμπ. Οι μαθητές κρατούσαν σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολο της κοινότητας ΛΟΑΤ, και μεξικανικές σημαίες την ώρα που οι περαστικοί στην πόλη αυτή που παραδοσιακά ψηφίζει Δημοκρατικούς συνέχαιραν τους διαδηλωτές. «Ως λευκή, ως λεσβία χρειάζεται να ενωθούμε με τους μαύρους, πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας», δήλωσε η Κλερ Μπάι μια 15χρονη μαθήτρια λυκείου. «Μάχομαι για τα δικαιώματά μου ως μέλος της ΛΟΑΤ κοινότητας. Μάχομαι για τα δικαιώματα των μαύρων, των ισπανόφωνών, των μουσουλμάνων». Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την εκλογή Τραμπ και σε άλλες πόλεις της Καλιφόρνιας, όπως στη Νάπα και στο Χέιγουορντ.

Στο Πόρτλαντ, περίπου 4.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα όπως «απορρίπτουμε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο». Οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς και κατέστρεψαν πολλά οχήματα ενώ, σύμφωνα με τα τοπικά μμε, ορισμένοι διαδηλωτές ψέκασαν γκράφιτι σε αυτοκίνητα, κτίρια και έσπασαν παράθυρα. Αστυνομικοί άρχισαν να σπρώχνουν το πλήθος ενώ συνέλαβε αρκετούς ανθρώπους και έκανε χρήση κροτίδων και δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση.
Δεκάδες διαμαρτυρόμενοι στη Μινεάπολη έκαναν πορεία στον διακρατικό αυτοκινητόδρομο 94, μπλοκάροντας την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις για τουλάχιστον μία ώρα ενώ ένα μικρό πλήθος διαδηλωτών σταμάτησε για λίγη ώρα την κυκλοφορία σε ένα πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στο Λος Άντζελες.

Στη Βαλτιμόρη, η αστυνομία ανέφερε ότι περίπου 600 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης. Δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Στο Ντένβερ, περίπου 3.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης ενώ κατάφεραν να αποκλείσουν τον αυτοκινητόδρομο 25 κοντά στο κέντρο. εκατοντάδες ήταν αυτοί που διαδήλωσαν και στο Ντάλας.

Στην Ουάσιγκτον, περίπου 100 διαδηλωτές έκαναν πορεία από τον Λευκό Οίκο, όπου ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Ομπάμα, μέχρι το ξενοδοχείο Trump International. Τουλάχιστον 200 άνθρωποι παρέμειναν εκεί στη διάρκεια της νύχτας φωνάζοντας: «όχι μίσος! όχι φόβος! Οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοί εδώ!» και κρατώντας πανό με συνθήματα όπως: «Καθαιρέστε τον Τραμπ» και «Δεν είναι δικός μου πρόεδρος».

Στη Νέα Υόρκη μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε για μία ακόμη νύχτα έξω από τον Trump Tower στην Πέμπτη Λεωφόρο και φώναξε οργισμένα συνθήματα κρατώντας πανό με μηνύματα κατά του Τραμπ.

Ο Τράμπ βέβαια δεν φάνηκε να πτοείται και πάρα πολύ και έδωσε τη δική του απάντηση μέσω twitter ,oπου απέδωσε τις διαδηλώσεις σε επαγγελματίες διαδηλωτές που «ερεθίζονται» από τα ΜΜΕ..

Δείτε στα βίντεο τη κατάσταση και το κλίμα που επικρατεί στην Αμερική μόνο από το φόβο μη βάλει σε εφαρμογή ο Τραμπ τα αντι- μουσουλμανικά του σχέδια...:
https://www.rt.com/usa/366452-portland-riots-anti-trump/video/
https://twitter.com/AaronMesh/status/796993174921089024

https://twitter.com/arturodetexas/status/797025929121951744


https://twitter.com/arturodetexas/status/797022799005155328

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...