Κόσμος

Η Τουρκία απειλεί και υπερεξοπλίζεται!

Tην ώρα που ο Ερντογάν μιλά για «χαμένες πατρίδες» και η Άγκυρα έχει δρομολογήσει την αγορά 100 μαχητικών F-35, η Αθήνα πιέζεται από τους δανειστές να περικόψει κατά 400 εκατ. τις αμυντικές δαπάνες. Μέσα σε αυτό το άκρως ανησυχητικό κλίμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ομπάμα, τέθηκε το θέμα για στρατιωτική ενίσχυση.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, το «θερμόμετρο» της έντασης ανεβαίνει και πάλι στο Αιγαίο τις τελευταίες εβδομάδες.

Καθώς ο Τ. Ερντογάν μέσω δημόσιων προκλητικών εμφανίσεων ξεδιπλώνει τα «σύνορα της καρδιάς» του και εγείρει θέμα «χαμένων πατρίδων» ακόμη και στο Αιγαίο αναθεματίζοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης, η τουρική Πολεμική Αεροπορία προκαλεί και πάλι πάνω από ελληνικά νησιά -ημέρα και νύχτα- με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει σκληρές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Παράλληλα η Τουρκία ανακοινώνει νέα αγορά «μαμούθ» υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών και την ίδια ώρα η Ελλάδα πιέζεται ασφυκτικά από τους δανειστές να περικόψει 400 εκατ. από τις αμυντικές δαπάνες κατά το τρέχον έτος, όπως είχε υποσχεθεί τον περασμένο Αύγουστο κατά την πρώτη αξιολόγηση!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης