Κόσμος

Η Μεσόγειο πλέον «φλέγεται»: Μεταστάθμευση από την Γερμανία στην Ιταλία της 606ης αμερικανικής μοίρας

Η 606η αμερικανική μοίρα μεταστάθμευσε στην βάση Αβιάνο της Ιταλίας προερχόμενη από την Γερμανία και ενεργοποιήθηκε  επίσημα , αναφέρει η αμερικανική διοίκηση Ευρώπης, καταδεικνύοντας ότι η προσοχή αυτήν την περίοδο στην κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ επικεντρώνεται ειδικά στην Βαλτική και την Μεσόγειο θάλασσα.

Η μοίρα  θα εξακολουθεί να ανήκει στην πτέρυγα μάχης με έδρα την Γερμανία.

«Με μεγάλη υπερηφάνεια αναφέρω ότι αφίχθηκε  η 606η μοίρα στο Αβιάνο», ανέφερε ο σμήναρχος Craig Hollis, διοικητής της  31 επιχειρησιακής εναέριας  ομάδος  κατά τη διάρκεια τελετής στο Hangar 3.

image-1

Η 606η μετακινήθηκε  από την Αεροπορική Βάση Spangdahlem στην Γερμανία στην βάση του  Aviano ως μέρος μιας σειράς από πολεμικές  κινήσεις που επηρεάζουν τις βάσεις της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Ο επικεφαλής της μοίρας ανέφερε ότι περισσότερο από το ήμισυ της μοίρας του, εξακολουθεί να βρίσκεται στο  Spangdahlem, έχοντας πρόσφατα επιστρέψει  από επιχειρήσεις  στη Μέση Ανατολή.

Η Ιταλία μαζί με την Κρήτη αποτελούν τις κύριες αεροπορικές βάσεις  του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο .

Σε άρθρο με τίτλο (EKTAKTO: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Σούδα μετά τον αρχηγό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη – Μήνυμα Μόσχας προς Αθήνα: «Μην εμπλακείτε»), είχαμε αναφέρει ότι πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η Κρήτη θα αποτελέσει την κύρια βάση των ΗΠΑ στην Μεσόγειο από όπου θα εξορμούν αμερικανικά αεροσκάφη κατά του συριακών και ρωσικών δυνάμεων. Ο νέος Αμερικανός πρέσβης έχει μεταβεί εσπευσμένα στη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας ενώ στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής του στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του, και ο  αρχηγός των δυνάμεων ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) στρατηγός Κέρτις Σκαπαρότι επισκέφθηκε την ίδια βάση.

Αυτό που αναφέρουν με «μισόλογα» πολλοί επιτελείς είναι ότι η Μεσόγειο μετά τον κατάπλου του ρωσικού στόλου στην Συρία στην κυριολεξία» φλέγεται» .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...