Αρχείο

Η διπλή απειλή για την Ελλάδα και τους Έλληνες από το ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό πρόβλημα

Διπλή απειλή για την Ελλάδα και τους πολίτες της ενέχει το μεταναστευτικό πρόβλημα το αμέσως προσεχές διάστημα (δεν μιλάμε για την αλλοίωση του πληθυσμού που επιχειρούν ξένα κέντρα). Ο πρώτος κίνδυνος είναι οι εξεγέρσεις των μεταναστών που φαίνεται να γενικεύονται το τελευταίο διάστημα να γίνουν ένοπλες και ο δεύτερος κίνδυνος είναι να κάνει πράξη τις απειλές της η Τουρκία και να σπρώξει προς την Ελλάδα, εκδικούμενη την Ε.Ε. που δεν την δίνει τη βίζα μερικές εκατοντάδες μετανάστες ακόμη.

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έντονα το φαινόμενο οι μετανάστες να ξεσηκώνονται και να βάζουν φωτιά στα hot spot, απειλώντας και τις ζωές των κατοίκων των νησιών. Χθες τη νύχτα και μετά από την έκρηξη της φιάλης υγραερίου από την άτυχη 66χρονη γυναίκα που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο της ιδίας και ενός 6χρονού παιδιού, άρχισαν οι συγκρούσεις μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ που έσπευσαν στο hot spot της Μόριας με Αφρικανούς μετανάστες.

Φάνηκε δηλαδή πώς μία... σπίθα αρκεί για να υπάρξει μία εξέγερση. Στη Χίο τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρξε έκρηξη γκαζιού και νεκροί, αλλά οι μετανάστες θέλησαν να φύγουν από το κέντρο κράτησης, του έβαλαν φωτιά και άρχισαν να επιτίθενται σε κατοίκους πετώντας πέτρες, ξύλα και βεγγαλικά. Τα βεγγαλικά να είχαν πάρει από κατάστημα το οποίο διέρρηξαν.

Μιλάμε για παραβατική συμπεριφορά και εκφράζονται φόβοι πώς την επόμενη φορά ίσως δεν είναι ένα κατάστημα με βεγγαλικά που διαρρήξουν, αλλά ένα κατάστημα με μαχαίρια, όπλα ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να γίνουν φονικά στα χέρια των εξαγριωμένων μεταναστών, οι οποίοι ασφυκτιούν στα hot spot και θέλουν να διαφύγουν. Άλλωστε προορισμός τους δεν ήταν η Ελλάδα, αλλά χώρες της Ε.Ε.

Τα κυκλώματα που τους μετέφεραν από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν ή τη Σομαλία, πάντα μέσω Τουρκίας είναι αυτά που τώρα σε συνεργασία με ύποπτες ΜΚΟ και μυστικές υπηρεσίες τους ωθούν να ξεσηκωθούν για να «ανοίξουν» και πάλι οι δουλειές. Αυτό όμως συνιστά έναν εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες που δεν μας φτάνει η οικονομική κρίση έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τους φανατικούς μουσουλμάνους ή ισλαμιστές και τζιχαντιστές.

Και σαν να μην έφταναν οι περίπου 60.000 μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά και στην Ηπειρωτική Ελλάδα, η Τουρκία απειλεί να διαρρήξει την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να στείλει μερικές εκατοντάδες ακόμη μετανάστες που τα εκατομμύρια που έχει στα εδάφη της στη χώρα μας.

«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μ. Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τηλεοπτικούς σταθμούς. «Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ήταν η απάντηση του ή μάλλον η απειλή που εκτόξευσε μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ψηφίσει υπερ της διακοπής των συνομιλιών με την Τουρκία λόγω της «δυσανάλογης» αντίδρασης της τουρκικής κυβέρνησης στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Μόνο που τις επιπτώσεις θα τις υποστεί η Ελλάδα, σε μία περίοδο που ο Ρ.Τ. ζητάει αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, γιατί Βρυξέλλες και ελληνική κυβέρνηση είναι ανίκανες (ο καθένας για τους λόγους του) να διαχειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...