Αρχείο

Η γνώση Ελληνικών θεωρείται επιπλέον προσόν, για να εργαστεί κάποιος για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην… Λάρισα

%ce%b51Για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες η Ελληνική γλώσσα θεωρείται τρίτη γλώσσα στην Ελλάδα μετά τα αραβικά και τα αγγλικά.

Πως μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η μικρή αγγελία που δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα της Λαρίσης στις 20 Νοεμβρίου 2016 σύμφωνα με την οποία η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ζητά διερμηνείς με απαραίτητη γνώση των αγγλικών και των αραβικών; Το αν οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν και Ελληνικά στην Ελλάδα, αυτό θεωρείται «επιπλέον προσόν».

Η μικρή αγγελία είχε ως εξής:

«Η ΥΠΑΤΗ Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Γραφείο Λάρισας) αναζητά διερμηνείς γνώσεις (σ.α.: Εδώ μάλλον ξέχασαν το «με») Αραβικών και Αγγλικών (η γνώση Ελληνικών θεωρείται επιπλέον προσόν). Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στην Αγγλική γλώσσα στα παρακάτω email: [email protected] και [email protected] έως 30.11.16».

(Επισημαίνεται ότι τα ονόματα στις διευθύνσεις των emails είναι ελληνικά).

%ce%b52Από την μικρή αυτή αγγελία προκύπτουν 4 βασικά συμπεράσματα - επισημάνσεις.

Δημοσιεύεται η αγγελία στην Λάρισα, αλλά πόσοι μπορεί να είναι οι γνωρίζοντες αγγλικά και αραβικά στην Λάρισα χωρίς να γνωρίζουν Ελληνικά, και επίσης πως θα την διαβάσουν αυτοί που δεν γνωρίζουν Ελληνικά; Και εφόσον δεν γνωρίζουν Ελληνικά γιατί να αγοράσουν την εφημερίδα εφόσον δεν θα μπορούν να την διαβάσουν; Άρα σε ποιους απευθύνονται;
Από την ημερομηνία δημοσίευσης της αγγελίας έως την προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερομένους μεσολαβούν μόνο 10 ημέρες, που σημαίνει ότι οι θέσεις μάλλον έχουν καλυφθεί. Επίσης δεν αναφέρουν πόσους χρειάζονται. 5; 10; 100; Πόσους;

Εντείνεται ο πόλεμος εναντίον της μητέρας όλων των γλωσσών, της Ελληνικής, διότι στα σχολεία τα προσφυγόπουλα θα γνωρίζουν (!) αγγλικά και στα πλαίσια της ισότητος, δικαιοσύνης κ.λ.π. θα υποχρεώσουν τα Ελληνόπουλα να διδάσκονται και αυτά στα αγγλικά στα σχολεία τους καθόσον τα προσφυγόπουλα θα είναι περισσότερα, ειδικά σε σχολεία μικρών χωριών της Ελλάδος. Οπότε σταδιακά θέλουν να αντικαταστήσουν την Ελληνική με την αγγλική γλώσσα. Αν προλάβουν…

Ζητάνε, από τους ενδιαφερομένους να στείλουν το βιογραφικό τους στα αγγλικά. Ίσως θέλουν να μας πείσουν ότι σ’ όλες τις χώρες που εγκαθίστανται πρόσφυγες ο ΟΗΕ ζητά δικαιολογητικά από τους υποψηφίους υπαλλήλους του στα αραβικά και αγγλικά, με «επιπλέον προσόν» την γνώση της γλώσσας της χώρα υποδοχής. Πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί αυτό σε χώρες όπως Ιταλία, Γαλλία κ.λ.π.;

Και κάτι ακόμα. Το έγραψα παλαιότερα, το ξαναγράφω και μελετήστε το. Η τοποθέτηση των προσφύγων σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας, δεν είναι πράξη ανθρωπισμού, αλλά μέρος στρατιωτικής επιχείρησης που σκοπό έχει την από παντού επίθεση εναντίον των Ελλήνων. Δεν είναι απλά τα πράγματα.

Εν προκειμένω, δεν θα εγκαταστήσουν τους πρόσφυγες στην Λάρισα αλλά στο χωριό Κουτσόχερο που απέχει 18 χιλιόμετρα από την Λάρισα. Το χωριουδάκι των 327 κατοίκων θα φιλοξενήσει στην εκεί κατασκήνωση, που την δώρισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ίσως και περισσότερους από 500 πρόσφυγες.

%ce%b53Το Κουτσόχερο ευρίσκεται δίπλα ακριβώς στην κεντρική οδό Λαρίσης – Τρικάλων, άρα σε στρατηγικό σημείο. Και το σπουδαιότερο όλων… Στο Κουτσόχερο εδρεύει το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.
Χρήστος Μαντζιάρης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ