Αρχείο

Η Άγκυρα αναμένει από την Αθήνα την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών- Ενώ η Τουρκία ετοιμάζει την θανατική ποινή

Η Άγκυρα είναι σχεδόν σίγουρη  για μια γρήγορη παράδοση από τις ελληνικές αρχές των οκτώ Τούρκων στελεχών οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ , κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης εργασίας στην Αθήνα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Οι Οκτώ αξιωματικοί  κατηγορούνται από την Άγκυρα για την συμμετοχή στην εξέγερση, για αυτό και διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο Sikorsky στις 16 Ιουλίου.

Τον Οκτώβριο η επιτροπή του  ελληνικού υπουργείου εσωτερικών  αρνήθηκε την χορήγηση ασύλου σε επτά από αυτούς , ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί έχουν το δικαίωμα να εφεσιβάλουν την απόφαση του δικαστηρίου. Σε περίπτωση επανειλημμένης άρνησης την έκδοσή τους στην Τουρκία θα αναλάβει το ελληνικό υπουργείο δικαιοσύνης .

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές δεν έλαβαν υπόψη τα αιτήματα των οκτώ φυγάδων του  πραξικοπήματος και ελπίζουμε ότι το ελληνικό δικαστήριο θα δώσει την κατάλληλη απόφαση σύντομα, και θα επιστρέψουν στην Τουρκία» , ανέφερε ο  Τούρκο υπουργός στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Τσελίκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που καταδίκασε τις ενέργειες των υποστηρικτών του  ιεροκήρυκα Fethullah Gulen, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την οργάνωση της απόπειρας πραξικοπήματος.

«Οι δολοφόνοι αμάχων δεν πρέπει να λαμβάνουν άσυλο σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, και αυτό είναι πολύ σημαντικό  για εμάς, η Τουρκία είναι πολύ ευαίσθητη σε  αυτό το θέμα ..», πρόσθεσε ο Τούρκος υφυπουργός.

Πολλοί εκτιμούν ότι ετοιμάζονται να παραδοθούν οχτώ άνθρωποι , άσχετα εάν είναι  Τούρκοι αξιωματικοί, σε μια χώρα η οποία ετοιμάζεται να επαναφέρει την θανατική καταδίκη εν έτει  2016.

Οι άνθρωποι αυτοί θα  παραδοθούν ( σαν αρνιά για σφάξιμο  ) από μια χώρα που αποτελεί το λίκνο της δημοκρατίας σε μια φασιστικού τύπου ισλαμική δικτατορία,  ενδεχομένως για να εκτελεσθούν, και αυτό το ονομάζουν κάποιοι  δίκαια μεταχείριση .

Η δε κυβέρνηση προφανώς «εξυπηρετεί» τον Ερντογάν με την παράδοση 8 ανθρώπων με αντάλλαγμα τι ακριβώς ;

Μετανάστες και πρόσφυγες έχουμε κάθε μέρα, παραβιάσεις σε αέρα και θάλασσα το ίδιο,  ενώ ο Ερντογάν μας ζητάει νησιά και Θράκη .

Αντί να τους εκμεταλλευτεί και να μάθει  ότι θέλει  για την δομή και την δράση των τουρκικών δυνάμεων , παραχωρώντας άσυλο και βοήθεια,η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τους παραδώσει  τιμής ένεκεν στην «ελληνοτουρκική φιλία».

Υπενθυμίζουμε την περίπτωση Σνόουντεν, ο οποίος δεν παραδόθηκε ποτέ στις ΗΠΑ παρά τις απειλές και τα υπόλοιπα για κατασκοπεία προς την Μόσχα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...