Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ - Το Αγαθονήσι έγινε «Esek» για τους Τούρκους που αμφισβητούν την ελληνικότητα του νησιού – Τι ετοιμάζουν μέσα στον χειμώνα;

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah , αποκαλύπτεται ένα ταχέως εξελισσόμενο σχέδιο στο ιδιαίτερα ευαίσθητο ελληνικό «μέχρι το κόκκαλο» νησιωτικό σύμπλεγμα Σάμου, και από ότι διαφαίνεται είναι σε πλήρη εξέλιξη με την βοήθεια και του τουρκικού τύπου.   

«Οι πρόσφυγες που επιθυμούν να φύγουν για την Ευρώπη διέμειναν προσωρινά στο «μαύρο νησί»  (Αγαθανονήσι) με την πεποίθηση ότι ήταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στο νησί της Χίου, έχοντας ταξιδέψει από το Τσεσμέ, μια δυτική συνοικία κοντά στην επαρχία της Σμύρνης», γράφει η τουρκική εφημερίδα .

«Η τουρκική ακτοφυλακή ήταν σε περιπολία κοντά στο Αγαθονήσι (Μαύρο νησί) , επίσης γνωστό και  ως Eşek, και εντόπισε τους 15 πρόσφυγες», καταλήγει η κυβερνητική τουρκική  εφημερίδα .

Μετά τον εντοπισμό οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν  στις 12.00 π.μ.  πίσω στο Τσεσμέ  μέσα σε 2 ώρες και μεταφέρθηκαν στους καταυλισμούς τους.

Η Άγκυρα εξοπλίζοντας μαζικά πλέον , σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τις τουρκικές ακτές,  με πυραυλικά συστήματα Kasirga των 302 mm, με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Koral , και με πολυπληθείς ειδικές δυνάμεις , ετοιμάζεται να υλοποιήσει το τελευταίο κομμάτι του σχεδίου που ξεκίνησε το 1996 με το σχέδιο προσπάθειας κατάληψης των Ιμίων.

Ο Ερντογάν ο οποίος  συμπεριφέρεται σαν  Οθωμανός «Σουλτάνος», σύμφωνα και με τον ίδιο τον Σύρο πρόεδρο  Άσαντ, θέλει να «γράψει» το όνομα του στην τουρκική ιστορία με «χρυσά γράμματα», και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο που θα αντιμετωπίσουμε ως χώρα το επόμενο διάστημα.

Με περίσσιο θράσσος από την εισβολή του στην Συρία και το Ιράκ δεν πρόκειται να σταματήσει και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν να ετοιμάζει  «προέλαση» των τουρκικών δυνάμεων με τεχνητό επεισόδιο σε ελληνικό νησί , θέλοντας να φέρει το νέο Αμερικανό πρόεδρο προ τετελεσμένων γεγονότων.

Η φυσική παρουσία δε του αρχιερέα της διαπλοκής της νέας τάξης Χένρυ Κίσινγκερ,  αποτελεί από μόνη της προοίμιο άσχημων εξελίξεων για την Ελλάδα μετά το αιματοβαμμένο καλοκαίρι του 1974.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όμως καιροφυλακτούν και θα ανταποδώσουν καίριο και σοβαρό πλήγμα σε οιαδήποτε απονενοημένη προσπάθεια της Τουρκίας να καταλάβει κάποιο ελληνική νησί , το οποίο θα έχει «βαφτίσει» με οποιαδήποτε τουρκικό όνομα.

Το ζήτημα αυτό που «καίει» έρχεται  δύο ημέρες μετά την αναχώρηση Μ.Ομπάμα, ο οποίος έδωσε συμβουλή στον AΤσίπρα: "Να μην εξωθούνται τα πράγματα σε κρίση και να υποχωρεί η Ελλάδα σε ήσσονος σημασίας ζητήματα, προκειμένου να μην υπάρχει κλιμάκωση που δεν θα συνέφερε την Ελλάδα στην σημερινή αρνητική συγκυρία."

Τώρα, πόσο ήσσονος σημασίας μπορεί να είναι ο χαρακτηρισμός του Αγαθονησίου ως μη προσδιορισμένης κυριαρχίας περιοχής και σίγουρα όχι ελληνικής, είναι ένα άλλο ζήτημα. ως "ήσσονος σημασίας" είναι ένα άλλο ζήτημα...

Το θέμα είναι ότι ο Μ.Ομπάμα δεν χρειάστηκε να πιέσει πολύ, κι αυτό γιατί ο  Α.Τσίπρας έχει ως βασική στρατηγική του το "Να έχουμε την Αγκυρα από κοντά"...

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...