Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρωσικά μαχητικά MiG-31ΒΜ με πτήση στην...στρατόσφαιρα προσγειώθηκαν στην Συρία - Η Ρωσία κυριαρχεί σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο (βίντεο)

Του Βασίλη Καπούλα

Εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία η οποία εξασφαλίζει απόλυτη κυριαρχία σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο. Πριν λίγες ώρες τρισονικά αναχαιτιστικά τύπου Mikoyan MiG-31ΒΜ προσγειώθηκαν στη Συρία. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αεροπορική βάση της Hmeimin στην περιοχή της Λαττάκειας εντοπίστηκε μαχητικό τύπου MiG-31 με ανεπτυγμένα τα αλεξίπτωτα ανάσχεσης βρισκόμενο δηλαδή σε διαδικασία προσγείωσης.

Επιπλέον εμφανίστηκε τρέιλερ μεταφοράς οπλισμού με τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας R-33 (AA-9 ‘Amos’) που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα μαχητικά.

Τα MiG-31 πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την αεράμυνα της βάσης Hmeymim, καθώς και για τις αεροπορικές επιχειρήσεις με τις ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις και την συριακή Αεροπορία.

Τα MiG-31 δίνουν πρόσθετες δυνατότητες στα αντιαεροπορικά/αντιβαλλιστικά συστήματα S-300V4 και S-400, έχουν πανίσχυρο ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό, παρέχουν στοχοποίηση σε πραγματικό χρόνο και θα αποτρέψουν οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των ρωσικών βάσεων σε Ταρτούς και Λαττάκεια. Φαίνεται ότι η Ρωσία κάτι περιμένει...

Τα αναχαιτιστικά MiG-31, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις αχανείς εκτάσεις της ρώσικης επικράτειας, μπορούν με την χρήση του ραντάρ διάταξης φάσης να εκτελούν και χρέη mini-AWACS (θα αντικαταστήσουν τα Α-50).

Αυτή την στιγμή σε χρήση στην Συρία η ρωσική αεροπορία έχει 12 Su-24s, 4 Su-30s, 4 Su-34s και 4 Su-35s σε συνδυασμό με ελικόπτερα Mil Mi-24Ps, Mi-35Ms Mi-28N και Ka-52.

Το Mig-31 είχε αποτελέσει την απάντηση στα τρισονικά αναγνωριστικά της αμερικανικής αεροπορίας Lockheed SR-71.

Άλλοι αναλυτές βέβαια επαναφέρουν την συριακή παραγγελία ξανά στο προσκήνιο όταν είχε αποφασιστεί να δοθούν στην συριακή αεροπορία 8 εξαγωγικής έκδοσης MiG-31E και μάλιστα ισραηλινά μέσα έχουν κάνει λόγο ότι είχαν προλάβει να παραδοθούν κάποια... με τα 6 να είναι επιχειρησιακά και τα υπόλοιπα 2 να γίνεται λόγος ότι χρησιμοποιούνται για ανταλλακτικά.

Αυτούς τους ισχυρισμούς τους είχε αρνηθεί η ρωσική πλευρά...

Το μαχητικό αποτελεί ένα πολύ ισχυρό οπλικό σύστημα που αυτή την στιγμή εξασφαλίζει την ασφάλεια της Ρωσίας, με 180 μαχητικά να βρίσκονται σε υπηρεσία ενώ μέχρι το 2018 θα έχει στις τάξεις της η ρωσική αεροπορία 100 μαχητικά της εκσυγχρονισμένης έκδοσης Mig-31BM από κάθε αεροπορική απειλή και ιδιαίτερα των μεγάλης εμβέλειας αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών, πυραύλων κρουζ, ιπτάμενα τάνκερ, και AWACS καθώς και κάθε τύπο μαχητικού στο δυτικό οπλοστάσιο.

Τα μαχητικά είναι δικινητήρια κάνοντας χρήση των κινητήρων Soloviev D-30F6 με ώση 152 kN (34,172 lbf) έκαστος , επιτρέποντας στο ιπτάμενο «τέρας» μήκους 22.69μ., εκπετάσματος 13,46μ. , ύψους 6,15μ. και μέγιστου βάρους απογείωσης 46τόνων να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 2,83 μαχ ενώ με την τρομακτική ταχύτητα των 2,35μαχ μπορεί να διανύσει αποστάσεις 750χιλιομέτρων!

Ο κύριος αισθητήρας του αεροσκάφους της έκδοσης MiG-31BM είναι το πανίσχυρο ραντάρ Zaslon-Μ που μπορεί να εγκλωβίζει μαχητικά και να εξαπολύει εναντίον τους πυραύλους σε αποστάσεις μέχρι και τα 320χιλιόμετρα με την μέγιστη εμβέλεια αποκάλυψης στόχων να φτάνει τα 400χιλιόμετρα.

Το ραντάρ μπορεί να ανιχνεύει ταυτόχρονα 24 στόχους και να εμπλέκει ταυτόχρονα 8 από αυτούς. Το ραντάρ συνδυάζεται με το υπολογιστή αποστολής του μαχητικού τύπου Argon-K, αυτόματο πιλότο, ψηφιακό σύστημα αποστολής, ζεύξεις δεδομένων RK-RLDN και APD-518 επιτρέποντας έτσι σε μόνο 4 μαχητικά να καλύπτουν μια απόσταση σε εύρος 800 χιλιομέτρων και νέας γενιάς παρεμβολείς μεγάλης εμβέλειας.

Το μαχητικό χρησιμοποιεί ως κύριο όπλο τους τρομερούς πυραύλους αέρος-αέρος R-33 εμβέλειας 300 χιλιομέτρων με ταχύτητα μέχρι και τα 6μαχ ή τους νεώτερους R-37 (NATO AA-X-13/AA-13 Arrow) που φέρουν ενεργό κεφαλή καθοδήγησης Agat 9B-1388 εμβέλειας 400χιλιομέτρων με ταχύτητες πτήσης 6μαχ.

Επιπλέον όπως έγινε γνωστό σήμερα κάθε μαχητικό επί του αεροπλανοφόρου Kuznetsov τύπου Su-33 είναι εφοδιασμένο με δύο πυραύλους αέρος-αέρος R-27R Vympel ή ( AA-10 Alamo) εμβέλειας 80χιλιομέτρων βάρους 235κιλών ημιενεργού καθοδήγησης και δύο πυραύλους αέρος-αέρος μικρής εμβέλειας R-73(AA-11 Archer) εμβέλειας 30χιλιομέτρων με HOBS +/-45ο ενισχυμένη αντοχή στα αντίμετρα με καθοδήγηση IIR και δυνατότητα συνεργασίας με σκοπευτικό επί κράνους

Επίσης και στα πλαίσια του συστήματος αυτοπροστασίας τα μαχητικά φέρουν στα ακροπτερύγια ατρακτίδια ECM τύπου Khibiny (L-175V) .

Δείτε βίντεο από τις προηγούμενες πτήσεις στην...στρατόσφαιρα

https://www.youtube.com/watch?v=kVtwksl68kg

https://www.youtube.com/watch?v=oImwyxv1fOo

https://www.youtube.com/watch?v=X1Z5h8pgPT0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...