Αρχείο

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν εξοπλίζει τα ελικόπτερα T- 129 με αντιαρματικούς πυραύλους UMTAS προμηνύοντας «επιχειρήσεις»! (βίντεο)

Εξοπλίζονται συνεχώς οι Τούρκοι και όλες οι κινήσεις τους προμηνύουν ότι ετοιμάζονται για κάτι προς την πλευρά του Αιγαίου πελάγους, ειδικά μετά την πλήρη αποτυχία των συνομιλιών για την επανένωση στην Κύπρο.

Ενδεικτικό των προθέσεων τους είναι και το νέο βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα και  αφορά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, προπαγανδίζοντας την «μεγάλη ισχύ τους»...γιατί άραγε;.  

Το κύριο θέμα όμως αφορά τα νέα ελικόπτερα με την κωδική ονομασία  T-129, τα οποία  θα είναι εξοπλισμένα  πλέον με τουρκικής κατασκευής αντιαρματικούς  πυραύλους αέρος-εδάφους UMTAS που έχουν εμβέλεια 8 χιλιόμετρα,  θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ελληνικές δυνάμεις στα νησιά και τον Έβρο.

Ο στόλος των επιθετικών ελικοπτέρων  T129 ATAK  θα είναι εξοπλισμένος  με αντιαρματικούς πυραύλους αέρος –εδάφους UMTAS,  οι οποίοι αναπτύχθηκαν από την  ROKETSAN , ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σήμερα .

Οι δοκιμαστικές βολές των ελικοπτέρων έχουν ήδη ξεκινήσει αναφέρουν  Τούρκοι εμπειρογνώμονες.

Τα ελικόπτερα αυτά , σύμφωνα με δηλώσεις  Τούρκων αξιωματούχων θα επανδρώσουν αεροδρόμια στις ακτές της Μικράς Ασίας και την ανατολική Θράκη , όπου μαζί με τους τουρκικής κατασκευής αντιαρματικούς πυραύλους UMTAS ATGM , θα αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τα ελληνικά άρματα μάχης leopard-2 Hell.

Υπάρχουν επί του παρόντος 16  ελικόπτερα ATAK στην δύναμη των τουρκικών δυνάμεων  και σύντομα αναμένεται να προστεθούν και άλλα .

Ο στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός αυτός και να ανέλθει σε 35 μέχρι το τέλος του 2017. Τα ελικόπτερα αυτά ανήκουν διοικητικά  στην 3η  τουρκική ορεινή Ταξιαρχία Καταδρομών, καταδεικνύοντας ότι θα δράσουν σε επιχειρήσεις αναλόγου  τύπου  .

Βέβαια διαθέτουμε ισχυρή ελληνική αντιαεροπορική άμυνα, η οποία σε περίπτωση που ενισχυθεί με νέα οπλικά συστήματα , θα αποτελεί φόβητρο για την τουρκική αεροπορία στρατού. Ο κίνδυνος όμως παραμονεύει ειδικά για τα νησιά μας τα οποία ευρίσκονται στην κυριολεξία δίπλα  από τις τουρκικές ακτές.

Το επιθετικό ελικόπτερο T129, διαθέτει δυο άτομα , έναν πιλότο και ένα πυροβολητή, και αναπτύσσει ταχύτητα 269 χιλιομέτρων ανά ώρα (167 μίλια ανά ώρα), φέροντας  πυραύλους  Hellfire και  ρουκέτες.

Ο αντιαρματικός πύραυλος UMTAS σχεδιάστηκε για να καταστρέφει  άρματα μάχης και βαριά τεθωρακισμένα οχήματα, και μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορες πλατφόρμες από ελικόπτερα μέχρι  drones.

Οι εκδόσεις L-UMTAS και UMTAS έχουν πλέον ενσωματωθεί στα  ελικόπτερα ATAK. Ως αποτέλεσμα, τα τουρκικά ελικόπτερα  θα είναι σε θέση να χτυπήσουν μακρινούς στόχους που ανιχνεύονται μέσω λέιζερ σε απόσταση 8 χιλιομέτρων .

Σχεδιασμένο σε δύο τύπους το ελικόπτερο Τ-129 παρέχει στενή εναέρια υποστήριξη με αποστολές πολλαπλών καθηκόντων .

Το νέο ελικόπτερο έχει αναβαθμισμένους κινητήρες, σύστημα μετάδοσης και πτερύγια στροφείου. Επίσης, έχει αναβαθμιστεί για πολύ θερμό περιβάλλον πτήσης και θεωρείται από τους ειδήμονες το πλέον αποτελεσματικό επιθετικό ελικόπτερο της κλάσης του.

Τα οπλικά συστήματα που φέρει  το ελικόπτερο είναι:  πύραυλοι UMTAS ATGM. Πρόκειται περί αντιαρματικούς πυραύλους  μακρού βεληνεκούς, ( 8.000 μέτρα).

Διαθέτει πυραύλους  70 χιλιοστών (2,75 ιντσών) και  κατευθυνόμενους πυραύλους  κατά προσωπικού των 70 χιλιοστών CIRIT της Roketsan. Ο πύραυλος CIRIT κατευθύνεται στο στόχο με laser και  διαθέτει βεληνεκές 8.000 μέτρα . Πύραυλοι    αέρος-αέρος ATAS Stinger , πρόκειται για πυραύλους που φέρονται από τα  ελικόπτερα AH-64 Apache.

Όλες αυτές οι κινήσεις από τουρκικής πλευράς , μαζί με την δημιουργία αντιαεροπορικού θόλου , τις προσλήψεις 30.000 πιστών στο καθεστώς νέων Τούρκων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών , καταδεικνύουν ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για πολεμικές επιχειρήσεις , και μάλιστα λίαν συντόμως.

Τα κοιτάσματα στην ανατολική μεσόγειο , η αστάθεια στην ίδια περιοχή, η κάθοδο των Ρώσων , η Αίγυπτος και κυρίως το ιδιαίτερα επικίνδυνο εσωτερικό της χώρας που «βράζει»,  πρέπει να είναι συνεχώς «απασχολημένο» με έναν πόλεμο έστω και μικρής έντασης….αλλιώς κινδυνεύει το παλάτι του νέου Σουλτάνου που ονειρεύεται αυτοκρατορίες και οθωμανικά μεγαλεία.

https://youtu.be/yLUbjE8rhkQ?t=55

https://youtu.be/DHYRqN48hd8?t=1

https://youtu.be/_EO4OuyBmW0?t=7

https://youtu.be/KjN3Oj9h6BA?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ