Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Θρίλερ με αμερικανικό P-8A Poseidon που παρενοχλεί το «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» στην Κύπρο- Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή! (φωτό & βίντεο)

Αμερικανικό αεροσκάφος ASW ( ναυτικής συνεργασίας και υποκλοπών)   P-8A Poseidon έκανε υπερπτήση πάνω  από την ρωσική αρμάδα και συγκεκριμένα από το  αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» στην Κύπρο, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της αναγνωριστικής  πτήσης του αμερικανικού αεροσκάφους του Ναυτικού διενεργείται παράλληλα  παρακολούθηση της θαλάσσιας περιοχής προς τα νότια, δυτικά και βόρεια των ακτών της Κύπρου.

Τα ρωσικά πλοία και το αεροπλανοφόρο ενεργοποίησαν αμέσως  τα πυραυλικά συστήματα τους «κλειδώνοντας» το αμερικανικό  αεροσκάφος  που εισήλθε προκλητικά πάνω από πολεμικά πλοία της Ρωσίας, αναφέρουν πηγές.   

"Τα P-8A Poseidon σήμερα  υλοποίησε   μια αναγνωριστική προσέγγιση στον τομέα ανάπτυξης της ναυτικής ομάδας του αεροπλανοφόρου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «Ναύαρχος Kuznetsov» στην ανατολική Μεσόγειο, παρακολουθώντας  τις κινήσεις  των ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών", αναφέρει η ανακοίνωση από  το ρωσικό υπουργείο άμυνας .

avianesushchiy_kreyser_vmf_rf_admiral_kuznecov_0

Σύμφωνα με αυτήν , το αμερικανικό αεροσκάφος με ουραίο  αριθμό  168859, που απογειώθηκε το πρωί από την αεροπορική βάση Sigonella στη Σικελία, τώρα παρακολουθεί ενεργά τις δραστηριότητες των ρωσικών πλοίων,  σε ύψος 7500 κοντά στην Κύπρο , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  «Interfax»,.

Τους τελευταίους μήνες, αυξήθηκε απότομα η  ένταση των πτήσεων αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών ιδίως στη Βαλτική Θάλασσα, κοντά στην ακτή της Κριμαίας, στις ρωσικές βάσεις στη Συρία και  σε περιοχές ανάπτυξης του ρωσικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο.

Υπάρχουν υπόνοιες ακόμη και για πρόκληση πολεμικού επεισοδίου ανάμεσα ΗΠΑ και Ρωσία πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου Ν.Τραμπ και ο  λόγος για τις προθέσεις της νέας τάξης είναι προφανείς.

https://youtu.be/ESM1f7mrfWA?t=3

https://youtu.be/X4szlRqk1Z4?t=5

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ