Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία ενεργοποίησε αιφνιδιαστικά τα «πυρηνικά τρένα» - Εκτόξευσε με επιτυχία διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (εικόνες, βίντεο)

Ενεργοποίησε  αιφνιδιαστικά τα  αποκαλούμενα «πυρηνικά τρένα» BZHRK "Barguzin", η Μόσχα σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις «ορμές» του ΝΑΤΟ σε Ουκρανία και Συρία και κυρίως για να προειδοποιήσει ότι διαθέτει «τρόπους» εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων «μη ανιχνεύσιμους» από τα νατοϊκά ραντάρ, προκαλώντας σοκ σε ΗΠΑ και Ευρώπη .

Οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις όπως ονομάζονται εκτόξευσαν  με επιτυχία διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους από  «πυρηνικό  τρένο», θέτοντας σε εφαρμογή πολύμηνο σχέδιο του υπουργείου άμυνας .

Ο υποδιοικητής των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων αντιστράτηγος Βίκτορ Εσίν δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου του συστήματος (BZHRK) "Barguzin" από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ στην περιοχή του Αρχαγγέλου.

Ο πύραυλος ήταν τύπου Rs-24 Yars και αυτό σημαίνει ότι το σύστημα θα ενταχθεί σε υπηρεσία ξανά.

Οι τελευταίες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα μέσα του 2017 ενώ επίσημα θα ενταχθεί στο σύστημα πυραυλικής επίθεσης της Ρωσίας το 2018.

Κάθε τραίνο του συστήματος θα μεταφέρει 6 βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους και αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου σοβιετικού συστήματος όταν είχε σε υπηρεσία 6 τραίνα με το καθένα να μεταφέρει τρεις εκτοξευτές με 12 πυραύλους το καθένα.

Ο πύραυλος RT-24 Yars ή Topol'-MR έχει βάρος 49 τόνων, μήκος 20,9μ., διάμετρο 2μ. ενώ ο κάθε πύραυλος φέρει τουλάχιστον 4 Mirvs πυρηνικής κεφαλής (μέχρι 10 με μείωση της εμβέλειας) των 250kt με μέγιστη εμβέλεια 11.000χλμ και ταχύτητα 20μαχ ενώ φέρει σύστημα καθοδήγησης INS/GLONASS.

«Ήταν απόλυτα επιτυχημένη η εκτόξευση», δήλωσε  στρατιωτική πηγή  στο πρακτορείο, «ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω δοκιμές εκτόξευσης».

Ο διοικητής των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων αντιστράτηγος Sergei Karakayev  δήλωσε ότι,  το πυραυλικό σύστημα Barguzin θα είναι ανώτερο  από τα  σοβιετικής εποχής πυρηνικά  τρένα τόσο σε ακρίβεια όσο και σε ακτίνα δράσης.

Τα τρομερά όπλα του Πούτιν επιδεικνύονται συνεχώς στην δύση και ειδικά στην Ευρώπη η οποία θα βρεθεί στην μέση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Ρωσίας και φυσικά θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά από όλους.

https://www.youtube.com/watch?v=ErQG0nUz2TI

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...