Κόσμος

Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: «Το νέο ρωσικό άρμα μάχης «ARMATA» αποτελεί επανάσταση στον τομέα του» (Βίντεο)

Η Βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε σήμερα  σε ειδική έκθεση της ότι το  ρωσικό άρμα μάχης T-14«ARMATA» , αποτελεί το πιο επαναστατική πλατφόρμα μάχης εδώ και μισό αιώνα, γράφει η εφημερίδα Sunday Telegraph επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο αναφοράς του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

«Χωρίς υπερβολή,  το «ARMATA» είναι το πιο επαναστατικό άρμα μάχης το οποίο διαθέτει μια ποιοτική αλλαγή σε σχέση με τις εξελίξεις τον τελευταίο μισό αιώνα, και δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το άρμα μάχης αποπνέει αυτήν αυτήν την αίσθηση», αναφέρει το βρετανικό έγγραφο.

1478889949

Η ίδια έκθεση  εκφράζει επίσης αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της Βρετανίας να αντιμετωπίσει την απειλή που συνιστά αυτό το νέο άρμα μάχης , και θέτει το ερώτημα γιατί η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει, τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια  να αναπτύξει  ένα  αντίστοιχου τύπου άρμα μάχης.

Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει η εφημερίδα, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών, ανακοίνωσε ότι η έκθεση αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας.

Το ρωσικό άρμα μάχης  T-14 "Armata" είναι ένα τρίτης γενιάς άρμα στον κόσμο, και έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από ρωσικά χέρια.

Αυτή η φονική  οπλική ή πλατφόρμα  νέας γενιάς των βαρέων αρμάτων μάχης «ARMATA», αφορά μια νέα σειρά  οχημάτων  μάχης πεζικού , μηχανικού, και βαρέων  τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, αρμάτων , που ετοιμάζει η Μόσχα.

https://youtu.be/FvC6F8f1bEc

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ