Αρχείο

Αυτά είναι τα πιο άσχημα ζώα στον πλανήτη (εικόνες)

Μερικές φορές η εξέλιξη των ειδών έχει ως αποτέλεσμα την αισθητική βελτίωση των ζώων με το πέρασμα των χρόνων. Άλλες βέβαια αποτελεί πρώτης τάξεως υλικό για εφιάλτες.


Daubentonia madagascariensis

Το Άι-άι είναι νυκτόβιο πρωτεύον θηλαστικό και ανήκει στο είδος των λεμουρίων σύμφωνα με το bbc.com. Έχει ένα ασυνήθιστα μακρύ μεσαίο δάχτυλο το οποίο χρησιμοποιεί για να τρώει προνύμφες που κρύβονται κάτω από τους φλοιούς των δέντρων.

cutanimls2
Condylura cristata

Ο αμερικανικός αστερόρρινος τυφλοπόντικας αποτελεί ιδιαίτερο είδος που αναζητά τροφή τόσο στο έδαφος όσο και στο νερό.

Τα παράξενα πλοκάμια που ξεπροβάλλουν από το πρόσωπό του καλύπτονται με εξαιρετικά ευαίσθητους υποδοχείς, που χρησιμοποιεί για να κατευθύνεται εκεί που θέλει.


Chlamydoselachus anguineus

Ο σπάνιος αυτός καρχαρίας ζει μέσα στα βάθη των ωκεανών και τα ασυνήθιστα μεγάλα σαγόνια του τον βοηθάνε να καταπιεί αμάσητη την τροφή του.

cutanimls4
Linophryne

Το τρομακτικό αυτό ψάρι ανήκει στην οικογένεια της πεσκανδρίτσας και χρησιμοποιεί το φως του ως δέλεαρ για να πιάσει το θήραμά του.


Phacochoerus aethiopicus

Ο φακόχοιρος της ερήμου έχει πεπλατυσμένο κεφάλι και δύο μεγάλους χαυλιόδοντες, για να απωθεί τους εχθρούς του.

cutanimls6
Antennarius striatus

Το τριχωτό βατραχόψαρο μπορεί να τρώει ψάρια μεγαλύτερα από αυτό και είναι ειδήμων στο καμουφλάζ.


Grimpoteuthis discoveryi

Το χταπόδι - ντάμπο πήρε το όνομά του από το γνωστό μικρό ελέφαντα καθώς του μοιάζει όπως κουνάει τα πτερύγιά του παρόλο που ζει στα βάθη της θάλασσας.

cutanimls9
Galemys pyrenaicus

Το νυκτόβιο θηλαστικό της φωτογραφίας ζει μέσα και έξω από το νερό και βάζει την ασυνήθιστα μεγάλη μύτη του μέσα στη λάσπη για να εντοπίσει το θήραμά του.


Torgos tracheliotos

Ο συγκεκριμένος γύπας ζει στην Αφρική και ο λόγος της φαλάκρας του είναι ότι έτσι μπορεί να τρώει απερίσπαστος καθώς βουτάει το ράμφος του στις σάρκες των ζώων.

cutanimls7
Anarhichas lupus

Το λυκόψαρο του Ατλαντικού ίσως να κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο άσχημου ζώου με το περίεργο χρώμα και το τεράστιο στόμα του.


Hypsignathus monstrosus

Η νυχτερίδα της φωτογραφίας ζει στην Αφρική και είναι γνωστή για το σχήμα του στόματός της που μοιάζει με σφυρί.

Τα αρσενικά έχουν ασυνήθιστα μεγάλο κεφάλι, που  χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν τους θορύβους που κάνουν ώστε να προσελκύσουν τα θηλυκά.

cutanimls13
Nasalis larvatus

Ο πίθηκος με την τεράστια προβοσκίδα ζει στο νησί Βόρνεο. Είναι απειλούμενο είδος, λόγω της περιβαλλοντικής καταστροφής του νησιού.

Το πλάσμα της φωτογραφίας ανήκει σε μια συγκεκριμένη ομάδα ψαριών που έχουν τα μάτια στο κέντρο του προσώπου τους και θάβεται στην άμμο για να τρομάξει το θήραμά του και να το κατασπαράξει.

cutanimls16

Γνωστός και ως καρχαρίας - τίγρης της άμμου έχει κοφτερά δόντια και είναι υπό εξαφάνιση λόγω της υπεραλίευσης και του χαμηλού αναπαραγωγικού ρυθμού του.


Chauliodus sloani

Το πλάσμα της φωτογραφίας ανήκει στην οικογένεια των δρακόψαρων και σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες είναι το ψάρι με τα μεγαλύτερα δόντια, σε σχέση με το μέγεθος του κεφαλιού του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ