Εθνικά θέματα

Έκτακτο: Ακυρώνεται η ομιλία του Ομπάμα στην Πνύκα! Διαβάστε γιατί ...

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ «ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ» ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, δεν θα πραγματοποιήσει τελικώς την προγραμματισμένη ομιλία του στην Πνύκα, κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα, πάντως με νεότερες πληροφορίες από την ίδια πηγή που επικαλείται πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η ομιλία του Αμερικανού προέδρου θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο, «που θα συνιστά ένα εξίσου εμβληματικό σημείο».

Μάλιστα, υπάρχει ενδεχόμενο η ομιλία του Αμερικανού προέδρου να γίνει στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η απόφαση αυτή λήφθηκε για λόγους ασφαλείας μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε έξω από την γαλλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αμερικανική πλευρά ζήτησε αναθεώρηση των μέτρων φύλαξης του προέδρου.

«Αστακός» η Αθήνα

Υπό το πρίσμα αυτό, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προχωρά τώρα σε επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της αστυνόμευσης γύρω από πρεσβείες και στόχους ξένων συμφερόντων. Μάλιστα, θα γίνουν αλλαγές και προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των περιπολιών, ώστε να μην αποτελούν εύκολο στόχο.

Τα τελευταία 24ωρα γίνονται πυρετώδεις συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη ΓΑΔΑ ανάμεσα σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στα μέτρα, το διήμερο της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα, να χρησιμοποιήσουν ξανά μετά από πολύ καιρό ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας (ονόματι Sepura) και όχι το απαρχαιωμένο αναλογικό σύστημα. Πρόκειται για μία κίνηση ενδεικτική του πόσο πιέζουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προκειμένου τα μέτρα ασφαλείας να είναι αψεγάδιαστα.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...