Κόσμος

To χάος επικρατεί στη Τουρκία: Η αστυνομία διέλυσε με πραγματικά πυρά διαδήλωση στο Ντιγιάρμπακιρ! (βίντεο)


Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη των ηγετών του τουρκικού φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, επειδή αρνήθηκαν να καταθέσουν για εγκλήματα που σχετίζονται με «τρομοκρατική προπαγάνδα», σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν σε πολλές τουρκικές πόλεις.

Σε Ντιγιάρμπακιρ, το οποίο συγκλονίστηκε από επίθεση με οκτώ νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, Κωνσταντινούπολη Αττάλεια, Άγκυρα και Σμύρνη πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις πολιτών που διαδήλωναν κατά της σύλληψης των συμπροέδρων.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών πυρών για να διαλυθεί το πλήθος των διαδηλωτών στο Ντιγιάρμπακιρ, ενώ σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη έγινε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων.

Βίντεο από τη διαδήλωση πολιτών στην Κωνσταντινούπολη καταγράφει τη στιγμή που αστυνομικός καλεί τους συναδέλφους του να κάνουν χρήση των όπλων τους για να διαλύσουν το πλήθος, φωνάζοντας: «Πυροβολήστε τους αν είναι απαραίτητο».

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφέρει πως τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση σε Άγκυρα, Αττάλεια και επτά ακόμα στην Κωνσταντινούπολη.

Από την άλλη, το φιλοκουρδικό κόμμα σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για απόπειρα πρόκλησης εμφυλίου στην Τουρκία, επισημαίνοντας πως «αυτό το πραξικόπημα, θα αποτελέσει μελανό σημείο στην τουρκική ιστορία».

Η στιγμή που η Σεμπαχάτ Τουντζέλ, στέλεχος του φιλοκουρδικού κόμματος, συλλαμβάνεται στο Ντιγιάρμπακιρ

https://www.youtube.com/embed/ysba7PviAAg

https://www.youtube.com/embed/gcCjJnNyWho

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...