Αρχείο

Τσάμηδες: Ο στρατός μας(UCC) ζητάει την «απελευθέρωση» των εδαφών μας σε Ελλάδα - Σκόπια - Μαυροβούνιο και την δημιουργία κράτους

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του του αλβανικού τύπου, οι  Αλβανοί ετοιμάζονται πιθανότατα με τουρκική προτροπή και υπόγεια στήριξη, να  αιματοκυλίσουν και πάλι  τα Βαλκάνια, με την «φωτιά» να φτάνει ακόμη και εντός Ελλάδος, για την δημιουργία κράτους Τσαμουριάς σε τρία κράτη ( Ελλάδα-Μαυροβούνιο-ΠΓΔΜ).

Το «φωνάζουν» άλλωστε οι Αλβανοί παντού , σε γήπεδα, σε δηλώσεις πολιτικών σε συνεντεύξεις , σε πορείες .

Ο αυτοαποκαλούμενος  πρόεδρος των Τσάμηδων ( δεν έχει σχέση με το κόμμα των Τσάμηδων στην Αλβανία , αλλά με όλους τους Τσάμηδες στα Βαλκάνια)  ανέφερε συγκεκριμένα ότι  τα κράτη στην περιοχή απελευθερώθηκαν με πόλεμο αρχικά και μετά με διακρατικές συμφωνίες  έγιναν ανεξάρτητα κράτη  (Σλοβενία, Βοσνία, Κροατία, Κοσσυφοπέδιο τα τελευταία χρόνια, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, κλπ).

Επίσης θέτει  θέμα ο ίδιος  και για τους Αρβανίτες τόσο στην Ελλάδα όσο και αλλού , δηλώνοντας ότι αυτοί είναι Αλβανοί στην καταγωγή.

Πρόκειται για τις γνωστές ανιστόρητες ιστορίες που αναπαράγονται πολύ πιο έντονα το τελευταίο διάστημα με προτροπή από άλλη χώρα ( Τουρκία) , η οποία είναι και η μόνη μετά τους Αλβανούς που έχει συμφέρον να «ξανα-ανακατευτούν» τα Βαλκάνια με σκοπό να να επεκτέινει την επιρροής της για την δημιουργία της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

 «Η ενωμένη δημοκρατία των Τσάμηδων είναι το μόνο σώμα που μιλά για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των τσάμηδων και των Αρβανιτών στην Ελλάδα και τη Διασπορά, για αυτό  καλούμε τα πολιτικά κόμματα και άλλες οργανώσεις μας σε  Αλβανία,  Κοσσυφοπέδιο και Διασπορά να έρθουν σε  επικοινωνία με τις χώρες τους και τους διεθνείς οργανισμούς, για το θέμα αυτό», δηλώνει ο ίδιος .

img-20141113-wa0009

Η αλβανική εφημερίδα Shqiptari.eu είχε μια  αποκλειστική συνέντευξη με τον αυτοαποκαλούμενο Πρόεδρο των Τσάμηδων,  Festim Lato που εκπροσωπεί του Τσάμηδες σε τρεις χώρες ( Ελλάδα-ΠΓΔΜ-Μαυροβούνιο)  .

Ο Z.Lato και η ομάδα του είναι σίγουροι ότι θα εφαρμόσουν το σχέδιο αυτό , και ότι η μοίρα των Αλβανών θα αλλάξει για πάντα στα Βαλκάνια.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων τόνισε  ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τους  Αλβανούς που ζουν σε  τρεις χώρες και θα είναι σε θέση να προσφέρουν στον "κόσμο μια στρατιά από δύο εκατομμύρια στρατιώτες" . Δηλώνει επίσης ότι εργάζεται για την δημιουργία  ενός νέου  κράτους της Τσαμουριάς που θα είναι το τρίτο αλβανικό κράτος μετά την Αλβανία, και το Κοσσυφοπέδιο στα Βαλκάνια, η συνέχεια έχει την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Shqiptari.eu: Κύριε Z.Lato  μόλις διοριστήκατε «πρωθυπουργός» μέχρι τις εκλογές για την κάλυψη της θέσης του  Προέδρου της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς . Ποια θα είναι τα πρώτα σας καθήκοντα;

Είναι δύσκολο αλλά έχω φιλοδοξία, αυτό δεν σημαίνει ότι οι  άνθρωποι, η αλβανική κυβέρνηση και τα θεσμικά όργανα των Τσάμηδων δεν θα τα δώσουν όλα για την ανεξαρτησία τους ;

Η οδός της οικοδόμησης ενός κράτους είναι μια πρόκληση για τον εαυτό μας . Δεν είναι ένα συναισθηματικό ζήτημα, αλλά το πρόγραμμα είναι  συνυφασμένο με πολλές προκλήσεις, όχι μόνο πολιτικού  χαρακτήρα. Η  κοινότητας των Τσάμηδων υπέστη  γενοκτονία , αλλά επέζησε και είναι μια ισχυρή οικονομική κοινότητα σήμερα. Αλλά η βάση της επιβίωσης στην προώθηση της πολιτικής διαδικασίας και η οργάνωση  της αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη στα ιδεώδη μας και την  νίκη μας.

Είμαστε στη φάση  ενοποίησης  της διυπουργικής κυβέρνησης, προσθέτοντας  τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας και  δράσεις ως κρατικός  θεσμός  . Αυτό καθιστά ευκολότερη  την επαγγελματική και τεχνική βοήθεια από τους "φίλους μας" που μας στηρίζουν σε αυτή τη διαδικασία.

Αρχικά χρησιμοποιήσαμε κεφάλαια της ένωσης των Τσάμηδων . Τώρα που δημιουργήθηκε κυβέρνηση και  τα δημόσια οικονομικά θα ανήκουν  στον υπουργό,  θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις στην Παγκόσμια Τράπεζα με την οποία πιστεύω ότι θα γίνουμε εταίροι.

Η αποζημίωση που πρέπει να καταβληθεί από την ελληνική κυβέρνηση, για την  γενοκτονία στον αλβανικό λαό , θα στηρίξει τη δημιουργία του κράτους των Τσάμηδων.

Shqiptari.eu: Δηλώσατε τον  σχηματισμό  στρατιωτικών δυνάμεων των Τσάμηδων . Υπάρχουν πολλά προβλήματα για αυτό, π.χ. όπου θα τους βάλετε να εκπαιδευτούν, ποίος θα τους τροφοδοτεί με όπλα, και εάν η Αλβανία θα έχει το θάρρος  να εκπαιδεύσει και να τους  κρατήσει εκεί;

Λατώ: Είμαστε άνθρωποι που δεν σχηματίσαμε ακόμη  κράτος, αλλά  στρατό για την απελευθέρωση μας  με πόλεμο  πρώτα. Έχουμε ήδη  την εμπειρία αυτή. Το Κοσσυφοπέδιο ήταν πραγματικά μια περίπτωση  κράτους "sui generis" σε όλες τις πτυχές  του, με την επίτευξη στρατιωτικής και πολιτικής νίκης, αλλά και από την άποψη της οργάνωσης  Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι έχουμε μια έτοιμη πρακτική. Αλλά φυσικά, μιλάμε για μια πιο οργανωμένη πολιτική σκηνή, με στρατιωτική δομή και εξουσίες . Οι εξελίξεις θα ακολουθήσουν και θα εναρμονιστούν με την  γεωστρατηγική και γεωπολιτική εξέλιξη που καθορίζει  η παγκόσμια διαδικασία οικοδόμησης εθνικής ταυτότητας στο πλαίσιο της περιφερειακής και διεθνούς ολοκλήρωσης. Είμαστε ένας λαός που προωθούμε την περιφερειακή ειρήνη και την διεθνή ασφάλεια, την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση και την  μόνιμη φιλία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για  επιτύχουμε τους στόχους μας.

Shqiptari.eu: Που έχετε οδηγήσει μέχρι στιγμής την δημοκρατική ένωση των  Τσάμηδων; . Ποια θα είναι η τύχη του σωματείου; Σκοπεύετε να την υποστηρίξετε  περαιτέρω ή μπορεί να σβήσει;

Λατώ: Υπάρχουν μερικά έτη που προηγήθηκαν της οργάνωσης στη θεσμικής της  μορφή με αποφάσεις και πολιτική διαδικασία για την υλοποίηση των πολιτικών προσδοκιών υπέρ των αρβανίτικων πληθυσμών στην Ελλάδα και τη Διασπορά.

Οι οργανώσεις και τα κινήματα,  πρέπει να κατανοήσουν ότι μόνο μια ενωμένη κρατική οντότητα διαθέτει την  κατάλληλη πολιτική πλατφόρμα για το πώς να προωθηθεί  αυτή η διαδικασία.

Η αρχή του συνεταιρίζεσθαι και η κίνηση του θέματος των περιουσιών των Τσάμηδων στην Ελλάδα αποδεικνύεται επιτυχής, αλλά η περαιτέρω πρόοδος στην υλοποίηση των φιλοδοξιών του συλλόγου μας δεν διαθέτει τον επαρκή μηχανισμό που θα δώσει "τον πολιτικό πόλεμο" με την  Ελλάδα. Ο σύλλογος είναι αρκετά ισχυρός  και θα πάει καλά ακόμη και χωρίς εμένα. Εγώ απλά δεν θα είμαι  ένας «δικτάτορας» που θα πρέπει να κλείσει  όλα τα σωματεία ή τα πολιτικά κόμματα των Τσάμηδων, αλλά αναμένω  μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην υπόθεσή μας. Αλλά η κυβέρνηση της Δημοκρατίας των Τσάμηδων  θα  είναι το μόνο σώμα που θα μιλά για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Τσάμηδων και των Αρβανιτών στην Ελλάδα και τη Διασπορά, για αυτό καλούμε τα πολιτικά κόμματα και άλλες οργανώσεις  των Τσάμηδων στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Διασπορά , που  έχουν  επικοινωνία με τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς, από  εδώ και στο εξής να επικοινωνούν  με την κυβέρνησής μας και το κράτος μας,  την  Δημοκρατία των Τσάμηδων.

Shqiptari.eu: Τι λέει για εσάς το   κόμμα των Τσάμηδων ; Στην πραγματικότητα, η αντίδρασή τους  ήταν πολύ σκληρή για σας, αφήνοντας σας έκθετους στους  Έλληνες.

Λατώ: Οι τομείς πολιτικής στους οποίους  μέχρι σήμερα συμμετέχουν βουλευτές Τσάμηδες αφορούν κόμματα και κυβερνητικούς παράγοντες στην Αλβανία, αυτοί μπορούν να επεκτείνουν την εξουσία τους και το έργο μέσα στην Αλβανία. Ο  στόχος όμως που απορρέει  από το  γενικό πλαίσιο δράσης των Τσάμηδων έχει στόχο  να υλοποιηθεί  πρόσκληση, το συντομότερο δυνατό για   να ξεκινήσει η υλοποίηση στρατιωτικής δομής και δράσης μας .

Shqiptari.eu: Για πρώτη φορά στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των Τσάμηδων περιλαμβάνεται το θέμα των Αρβανιτών (στην Ελλάδα) διότι εδώ και δεκαετίες ασχολούμαστε  μόνο με  το ζήτημα της Τσαμουριάς . Πώς είναι δυνατόν  να ξυπνήσετε την συνείδηση των Αρβανιτών  , για να πάρετε την υποστήριξή τους στην ιδέα της ανεξαρτησίας, και την υλοποίησή της ;

Λατώ: Το σερβικό έθνος για παράδειγμα αποτελείται από θρησκευτική κουλτούρα που βασίζεται στον Χριστιανισμό  και το Ισλάμ, ως θρησκευτικά  δόγματα. Οι Τσάμηδες έχουν επίσης στο εσωτερικό τους δύο κοινότητες. Κρίνοντας από τη γένεση της τραγωδίας μας , οι Τσάμηδες  αρχικά παρουσιάζονται ως θύματα  των Τούρκων  (Οθωμανική Αυτοκρατορία) και την άλλη  ως υποστηρικτές του φασισμού, αλλά η ανομολόγητη πραγματικότητα μέχρι στιγμής είναι ότι οι Τσάμηδες  είναι Αλβανοί όπως και οι Αρβανίτες .

Shqiptari.eu: Μήπως η κυβέρνηση σας έχει ένα πολιτικό πρόγραμμα για τα θέματα της άμυνας στο ευρύτερο πλαίσιο της ασφάλειας, ιδίως αν ληφθούν υπόψη δύο βασικές τάσεις στα Βαλκάνια, δημιουργώντας μια  σχέση συμφιλίωση υπό την ηγεσία της Δύσης, ή είστε  υπό την πίεση της σύγκρουσης με  ριζοσπαστισμό; Ποια επιλογή, πολιτική ή στρατιωτική θα σας δώσει περισσότερες πιθανότητες για την επίλυση του Αλβανικού ζητήματος στην Ελλάδα; Έχετε διεθνή υποστήριξη και από ποιον;

Λατώ: Η ανακήρυξη της Δημοκρατίας των Τσάμηδων ως μια ανεξάρτητη δομή θα γίνει με  κήρυξη πολέμου, αλλά αυτό  δεν σημαίνει ότι οι Τσάμηδες θα πολεμήσουν με τους  Έλληνες αναγκαστικά ή αμέσως. Θα ξεκινήσουμε  στο πολιτικό και διπλωματικό πεδίο την προσπάθεια μας για την  επίλυση του προβλήματος αυτού με την Ελλάδα . Αυτή η ιδέα  απαιτεί περισσότερο χρόνο για να θεσπιστούν  οι αρμόδιοι μηχανισμοί  φορέων χάραξης πολιτικής λήψης αποφάσεων σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα μας θα πρέπει να παρουσιάσει  αυτή την ιδέα και στη συνέχεια να αρχίσει να αναλύει το πρόβλημα στις  κυβερνήσεις του κόσμου και στα  μέσα ενημέρωσης.

Να επαναλάβω κατά την παρουσίαση,  ότι η  Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς έχει δύο σκοπούς : τις  πρεσβείες και τις κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο  (όπως η Ελλάδα), όπου θα αποστείλει   προσκλήσεις για την αναγνώριση της Τσαμουριάς , ενώ  την ίδια στιγμή σχεδιάζουμε μια πλατφόρμα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση με τη μεσολάβηση οργανισμών  διεθνούς ενδιαφέροντος,  δηλαδή του Συμβουλίου  Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών,  του ΝΑΤΟ , αναζητώντας μια νέα συμφωνία του   «Ντέιτον» για το ζήτημα των Τσάμηδων . Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Με πόλεμο  έγιναν ανεξάρτητες οι χώρες των Βαλκανίων και στην συνέχεια με   συμφωνίες (Σλοβενία, Βοσνία, Κροατία, Κοσσυφοπέδιο τελευταίο καιρό,  Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, κλπ) έγιναν κράτη . Κάνουμε επίσης τις τελικές προετοιμασίες για την ίδρυση της Κεντρικής Τράπεζας των Τσάμηδων.

Shqiptari.eu: Ποια θα είναι η  πρώτη απόφαση από την κυβέρνηση σας;

Λατώ: Η κυβέρνηση των Τσάμηδων έχει  υπογράψει τις πρώτες αποφάσεις που ασχολούνται με το διορισμό  υπουργών στο υπουργείο άμυνας, στο υπουργείο εξωτερικών, οικονομικών, στο υπουργείο διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης  έχει αποφασιστεί η ίδρυση δημόσιας τηλεόρασης και εφημερίδων με το ίδιο όνομα για να  κάνουν τις τελικές προετοιμασίες για την ίδρυση της Κεντρικής Τράπεζας της Τσαμουριάς .

Shqiptari.eu: Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι  η πράξη της Ανεξαρτησίας της Τσαμουριάς  υπονομεύει την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, αλλά και στο Κοσσυφοπέδιο;

Λατώ: Όχι, αλλά οι Αλβανοί ευρίσκονται  σε τρία κράτη των Βαλκανίων και αποτελούν δύναμη της οικονομίας της αγοράς και σε συνδυασμό με την γεωστρατηγική θέση τους και έτσι αλληλοσυμπληρώνονται.

Έτσι, όταν τρεις αλβανικές δημοκρατικές χώρες ενταχθούν πλήρως στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ πάνω από 2 εκατομμύρια στρατιώτες μας , αμέσως θα φροντίσουν για τις ανάγκες  της διατήρησης της παγκόσμιας ειρήνης των ασύμμετρων απειλών του εξτρεμισμού.

Πρόκειται για σχέδιο που ξεπερνά τις δυνατότητες των Αλβανών Τσάμηδων και αφορά την σύγκρουση και Ρωσίας και ΗΠΑ στα Βαλκάνια με την συνδρομή της Τουρκίας , για να ανακοπεί ο άξονας των ορθόδοξων χωρών που αντιτίθεται στα σχέδια ΝΑΤΟ-ΕΕ για πλήρη άλωση της περιοχής .

Οι εξελίξεις από εδώ και στο εξής όσο "τρελές" ακούγονται τέτοιες δηλώσεις από αμφιβόλου ποιότητας άτομα  σαν το Λατώ , θα είναι καταιγιστικές και άκρως επικίνδυνες.

Ο κίνδυνος από την Αλβανία που προφητεύτηκε  σε σχέση με την χώρα μας που δοκιμάζεται  θα έχει  σίγουρα αυτή ακριβώς την μορφή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...