Κόσμος

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές σε άσκηση με τον σερβικό στρατό στο Βελιγράδι-Έξαλλοι οι αξιωματούχοι σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

 

Περισσότεροι από 150 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές από το αερομεταφερόμενο ανεξάρτητο τάγμα αναγνώρισης του  Ιβάνοβο που ανήκει  στην 98η  αερομεταφερόμενη Μεραρχία, ευρίσκονται στο Βελιγράδι για να συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με τους Σέρβους, προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ  .

Η παρουσία και μόνο ρωσικών δυνάμεων στην Σερβία εν μέσω εντάσεως με  το ΝΑΤΟ , προκαλεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στους επιτελείς της συμμαχίας για τις πραγματικές προθέσεις της Μόσχας στην χώρα αυτή.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Η Ρωσία είναι έτοιμη να ανοίξει μια δεύτερη στρατιωτική βάση στην Σερβία), είχαμε επισημάνει ότι πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν  εδώ και πολλά χρόνια ότι η «ιστορικο-θρησκευτική- σχέση» μεταξύ της Ρωσίας και της Σερβίας οδηγείται σε μια νέα ορθόδοξη αμυντική συμμαχία, ενόψει των εξελίξεων που «έρχονται» στην Ευρώπη.

Στα πλαίσια αυτά οι Σέρβοι κατανοούν ότι η χώρα τους κινδυνεύει άμεσα  λόγω και των εξελίξεων με το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία και την επικείμενη ένωση τους   και για αυτό στρέφονται,  έστω και μυστικά προς την Ρωσία.

Η Ρωσία  λοιπόν  σχεδιάζει να κατασκευάσει μια νέα στρατιωτική βάση στη Σερβία «καμουφλαρισμένη» στο  όνομα  «κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας», αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων  «Koha.net».

Έτσι η  άσκηση «σλαβική Αδελφότητα  2016»,  που ανακοινώθηκε  σήμερα το πρωί από το τμήμα πληροφοριών  του ρωσικού υπουργείου άμυνας, λαμβάνει νέες διαστάσεις.

Η «διεθνής» όπως την ονομάζουν  για ευνόητους λόγους,  τακτική άσκηση  με την ονομασία «Σλαβική αδελφότητα 2016» θα πραγματοποιηθεί 2-15 Νοεμβρίου σε περιοχή κοντά στο Βελιγράδι, και θα λάβουν  μέρος αλεξιπτωτιστές ς της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Σερβίας.

«Από τη ρωσική πλευρά θα συμμετέχουν περισσότεροι  από 150 αλεξιπτωτιστές με όλον τον εξοπλισμό τους.  Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ασκήσεις σχεδιασμού θα λάβουν μέρος σε αυτήν επίλεκτοι στρατιώτες από το τάγμα  αναγνώρισης  της 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας », αναφέρει η ρωσική ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας  κατέστησε σαφές ότι, εκτός από το προσωπικό που μεταφέρθηκε στη Σερβία, μεταφέρθηκαν επίσης τρία  οχήματα  μάχης BMD-2,  μη επανδρωμένο αεροσκάφος "Tachyon", καθώς και τέσσερα ATV που εκτελούν αποστολές αναγνώρισης.

Η πρώτη άσκηση «σλαβική Αδελφότητα», πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο πεδίο βολής  Rajewski κοντά Νοβοροσίσκ, κοντά στην  βάση των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων .

 

https://youtu.be/gpYPL62fvnU

https://youtu.be/YguDDjNlCDw

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές