Αρχείο

Μήπως πρέπει να αναθεωρήσει τα «σύνορα της καρδιάς» του ο Ερντογάν; Παγκόσμια ερωτηματικά; Ελληνικός κυκλώπειος τάφος 2.200 ετών «βαφτίστηκε» ρωμαϊκός από τους Τούρκους

Τούρκοι αρχαιολόγοι στη βόρεια επαρχία της Κασταμονής ( ελληνικότατο όνομα), της πρώην βυζαντινής επαρχίας της Παφλαγονίας,   ανακάλυψαν ένα ταφικό περίτεχνο κυκλώπειο  θάλαμο 2.200 ετών,  μένοντας με το «στόμα ανοικτό», ενώ κινητοποιείται και η παγκόσμια κοινότητα.

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν το 2015 στην περιοχή Daday της επαρχίας Κασταμονής, ενώ στην συνέχεια οι τουρκικές αρχές κοινοποιήθηκαν λόγω ύπαρξης κυνηγών θησαυρών που έσκαβαν τα βράδια στην περιοχή, τόνισε ο αναπληρωτής Τούρκος καθηγητής Şahin Yıldırım από το Πανεπιστήμιο Μπαρτίν που διδάσκει αρχαιολογία και εργάζεται ως σύμβουλος στο έργο, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu .

Ο ταφικός θάλαμος έχει διάμετρο 22 μέτρων και  5 μέτρα  ύψος, και έχει κατασκευαστεί με μεγάλες  πέτρες, οι οποίες όμως είναι ξεχωριστές και  αριθμημένες. Ειδικές «συνδέσεις» από  μόλυβδο τις στερέωναν  μεταξύ τους , αφού  πρώτα είχαν λιώσει  μόλυβδο ,  έχοντας σαφή σκοπό οι Έλληνες τεχνίτες   να επιβιώσει αυτό το περίτεχνο οικοδόμημα στους αιώνες και  από τις  φυσικές καταστροφές.

«Κάθε πέτρα είναι μοναδική και  διαφορετική από την άλλη», δήλωσε ο  Yıldırım , και συνέχισε σημειώνοντας ότι οι πέτρες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ζυγίζουν  μεταξύ 800 κιλών έως 8,5 τόνων.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε  ένα τέτοιο ταφικό θάλαμο στην περιοχή της Παφλαγονίας», είπε ο Yıldırım, ενώ πιστεύεται ότι αυτός ανήκε σε ένα επιφανή  αριστοκράτη του 2ο αι. π.χ.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι ο ταφικός θάλαμος μοιάζει με τύμβους που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι  στην Ιταλία, και σημείωσε ότι το κυρίως μέρος αυτού είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια ανασκαφών που πραγματοποιούνταν από κυνηγούς θησαυρών.

Έλληνες αρχαιολόγοι θα πρότειναν όμως στον Τούρκο "συνάδελφο" ενδεχομένως  να ρίξει μια ματιά στα κυκλώπεια τείχη των Αχαιών για να εξακριβώσει ότι υπάρχει η ίδια ακριβώς τεχνοτροπία και τεχνική με αυτήν του τάφου που ανακάλυψε .

Η τουρκική εφημερίδα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, συνεχίζει αναφέροντας ότι οι αρχαίοι ταφικοί  θάλαμοι  και τύμβοι βρίσκονται  σε όλη την Τουρκία, η οποία έχει φιλοξενήσει πολλούς πολιτισμούς σε όλη την ιστορία της.

Μάλιστα στην προσπάθεια αυτή , οι "βάρβαροι¨ Τούρκοι «ανακάλυψαν»  έναν ακόμη πολιτισμό τον «πολιτισμό της Παφλαγονίας» , για τον  οποίο αναφέρουν ότι είναι ένας από τους πιο αρχαίους που υπήρχαν στην  στην Ανατολία,  και ότι οι Παφλαγόνες  είχαν  συνεργαστεί με τους Τρώες  κατά τη διάρκεια του Τρωικού Πολέμου περίπου το 1.200 π.Χ., προσπαθώντας να «δικαιολογήσουν» ενδεχομένως ότι ίσως οι Έλληνες και ο Αγαμέμνων να  κατέστρεψαν ένα ακόμη «τουρκικό αρχαίο πολιτισμό» στην εκστρατεία τους εναντίον  της Τροίας  .

Αυτά τα τουρκικά σενάρια περί πολιτισμού ωχριούν ακόμη και μπροστά στο αμερικανικό Χόλιγουντ που αλλάζει την ιστορία ανάλογα με την εμπορικότητα της ταινίας, όπως αυτή της Τροίας.

Ότι όμως και αν ανακοινώσουν οι Τούρκοι,  όλοι οι επιφανείς αρχαιολόγοι στην κόσμο γνωρίζουν ότι η Μικρά Ασία... ήταν ..είναι  ..και θα είναι ελληνική.

0x0-2200-year-old-paphlogonian-burial-chamber-discovered-in-turkey-1479543276021

645x344-2200-year-old-paphlogonian-burial-chamber-discovered-in-turkey-1479543216511

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...