Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εμφανίστηκε το πρώτο τσουνάμι στην Ιαπωνία- Ηχούν οι σειρήνες του τρόμου: Σεισμός γίγας 7,4 Ρίχτερ - Εκκενώνονται περιοχές - Δείτε Live (βίντεο-συνεχής ροή)


(συνεχής ροή- Ανανέωση 02.23) Ηχούν οι σειρήνες του τρόμου στην Ιαπωνία. Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία με τις αρχές να δίνουν διαταγή εκκένωσης ολόκληρων περιοχών λόγω επερχόμενου τσουνάμι.Στις 7.06 π.μ. τοπική ώρα παρατηρήθηκε τσουνάμι 90cm στο λιμάνι της Soma, σύμφωνα με τοπικά κανάλια. Επιπλέον παρατηρήθηκε τσουνάμι σε απόσταση 20 χμ από την ακτή, στην πόλη Iwaki της περιοχής Fukushima και στην πόλη Kamisu της περιοχής Ιbaraki.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS). Η αρχική εκτίμηση του Ινστιτούτου ήταν για σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Φουκουσίμα, 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Νάμιε. Αμέσως ακολούθησε προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ ακολούθησε και μετασεισμός, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού καταγράφηκε στα δέκα χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα, Τόκιο.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές καθησυχάζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα Νταϊτσί, στο οποίο η ιδιοκτήτρια εταιρεία, Tepco, πραγματοποίησε ήδη μία πρώτη αυτοψία.

Το πρακτορείο NHK προειδοποιεί τον πληθυσμό ότι τα κύματα κατευθύνονται στην ακτή.

Yπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι 3 μέτρων στην Fukushima και τσουνάμι 1 μέτρου στις πόλεις  Iwate, Ibaraki και Chiba, ενώ στην πόλη Sentai καταγράφηκε τσουνάμι 1,4 μέτρων.

To αμερικάνικο γεωδυναμικό ινστιτούτο κατέγραψε δύο μετασεισμούς της τάξης των 4,9 και 4,6 ρίχτερ.
https://twitter.com/JoseGuequi/status/800853381967384577

https://youtu.be/Jw7cFku_U3Q

 
https://twitter.com/0xUID/status/800824989951868929



Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...