Αρχείο

Επίσημα: «Απειλή» η Μόσχα για Βρετανία και Νορβηγία - Γεμάτες οι σήραγγες στην Νορβηγία με νατοϊκά οπλικά συστήματα

Άκρως σοβαρά περιστατικά λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες σχετικά  μακριά από τα φώτα της έντονης δημοσιότητας, τα οποία όμως θα κρίνουν το μέλλον της Ευρώπης της ίδιας .

Συγκεκριμένα η γνωστή βρετανική υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού MI5 ανακοίνωσε  ότι η Ρωσία αποτελεί κύρια απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Την ίδια ακριβώς στιγμή  που  ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωνε ότι  η Νορβηγία αποτελεί «εχθρό» της Ρωσίας, πυροδοτώντας φόβους μιας πυρηνικής επίθεσης και ενός παγκοσμίου πολέμου .

Τονίζουμε ότι η ρωσική  υπηρεσία πληροφοριών του στρατού (GRU), έχει ανακοινώσει ότι οι  ΗΠΑ διαθέτουν ήδη τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού  στη Νορβηγία,  ιδίως σε σήραγγες που είναι σκαμμένες σε βουνά ,  αλλά όχι μέχρι τώρα στρατεύματα.

Ενδέχεται η ύπαρξη πυραυλικών συστημάτων και εξοπλισμού για πόλεμο στον βορρά .

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε την Νορβηγία , μετά την δημοσιοποίηση της  ανάπτυξης αμερικανικών στρατευμάτων στο έδαφος της.  Πρόκειται για αλληλένδετα γεγονότα με τεράστια σημασία για την Ευρώπη και τον πλανήτη γενικότερα.

Στην Βρετανία από την άλλη πλευρά  ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών MI5,  δήλωσε με όλες τις επισημότητες ότι η  Ρωσία αποτελεί μια «απειλή για την εθνική ασφάλεια» , υλοποιώντας μια σοβαρή κίνηση προς την κλιμάκωση της καταστάσεως των δύο χωρών σήμερα  δευτέρα.

Μιλώντας στην εφημερίδα  Guardian, ο Andrew Parker, προειδοποίησε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί ολόκληρο τον κατασκοπευτικό μηχανισμό της, προκειμένου να υπονομεύσει τη Βρετανία.

«Η Μόσχα χρησιμοποιεί  όλο το φάσμα των κρατικών οργάνων και των εξουσιών της  για να προωθήσει την εξωτερική πολιτική της στο εξωτερικό με  όλο και πιο επιθετικούς τρόπους. Με προπαγάνδα, κατασκοπεία, προσπάθεια ανατροπής κυβερνήσεων  και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, προκαλεί τους πάντες . Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς  σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Βρετανία σήμερα. Είναι δουλειά MI5 να διασφαλίσει τα βρετανικά συμφέροντα», κατέληξε ο ίδιος.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί έντονα τον κυβερνοπόλεμο  στοχεύοντας στην απόκτηση στρατιωτικών μυστικών, βιομηχανικών σχεδίων, οικονομικών πληροφοριών, ακόμη και μέσα στους κόλπους της ίδιας της βρετανικής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Βρετανός αξιωματούχος .

Από την άλλη πλευρά ο Frants Klintsevich, αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής άμυνας και ασφάλειας της Ρωσίας, προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα εξετάσει τώρα με τη χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Νορβηγίας, μετά την ανάπτυξη των 330 Αμερικανών πεζοναυτών που αποτελεί μια προφανής πρόκληση προς ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Πριν την ένταξή του ΝΑΤΟ το 1949, η Νορβηγία είχε άρει τους φόβους  της για την Ρωσία και  δεσμεύτηκε να μην επιτρέψει στο  έδαφός της,  την είσοδο ξένων στρατευμάτων  εφόσον η Νορβηγία δεν απειλείται η ίδια με επίθεση.

Τώρα η κυβέρνηση της Νορβηγίας ισχυρίζεται ότι τα νατοϊκά στρατεύματα θα έλθουν για εκπαίδευση , κάτι που δεν  ισοδυναμεί με το άνοιγμα μιας μόνιμης αμερικανικής βάσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2015, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Δανία προειδοποίησε ότι τα δανικά πολεμικά πλοία θα γίνουν  στόχοι  της Ρωσίας,  εφόσον η Δανία διασυνδεθεί με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Η κλιμάκωση για ένα παγκόσμιο πόλεμο έχει κάποια στάδια σύμφωνα με την διεθνή πρακτική. Τα στάδια αυτά σήμερα  ξεπερνιούνται  πλέον με ιλιγγιώδη ταχύτητα .

https://youtu.be/18v1-85vNMo?t=12

https://youtu.be/KeCUYRKkeQA

https://youtu.be/jN6bacS-x_U?t=17

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...