Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συγκρούσεις Ρώσων Spetsnaz με Τούρκους Bordo Bereli στη Συρία - Απετράπη δολοφονία του Μ.Άσαντ - Οργή Πούτιν για Ερντογάν - Νέα έκτακτη επικοινωνία των δυο ηγετών ( Βίντεο)

Με προσωπική εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ολιγομελή ομάδα του σώματος ειδικών αποστολών του τουρκικού ΓΕΕΘΑ με την ονομασία Bordo Bereli, ευρίσκεται εντός συριακού εδάφους μαζί με τα τουρκικά στρατεύματα έχοντας ως κύρια αποστολή την δολοφονία του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Άσαντ. Oυσιαστικά την ενέργεια αυτή την προαννήγγειλε χτες ο ίδιος ο Ερντογάν... Ίσως για το λόγο αυτό σπεύδει στην Τουρκία ο ίδιος ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σ.Λαβρόφ.

Πριν από λίγο υπήρξε και νέα επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για να γεφυρωθεί το μεταξύ τους χάσμα. Ήταν η τρίτη επικοινωνία τους σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, η παρουσία των Τούρκων εκπαιδευμένων δολοφόνων «εντοπίστηκε» από τους Ρώσους Spetsnaz της GRU ( στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών) οι οποίοι και τους εξουδετέρωσαν στο παρά 5.

H παρέμβαση τους ήταν καίρια και χάρη στις ενέργειες τους σώθηκε χτες ο πρόεδρος της Συρίας από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο την αυτοκινητοπομπή του. Φαίνεται ότι ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη ενέργεια από Ισραήλ-Τουρκία.

Στόχος ήταν μια αυτοκινητοπομπή από 30 αυτοκίνητα που χτυπήθηκε  ενώ παράλληλα υπήρχε ένα ακόμη κονβόι από 30 άλλα αυτοκίνητα στα όρια της Δαμασκού.

Οι ισραηλινοί βομβάρδισαν την μια αυτοκινητοπομπή και λέγεται ότι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά αεροσκάφη περισσότερα από 20 άτομα που επέβαιναν σε οχήματα που χτυπήθηκαν και κάηκαν.

H είδηση αυτή επέρχεται λίγα μόλις 24ωρα αφότου αναπτύχθηκε έντονη φημολογία περί αποτυχημένης απόπειρας δηλητηριασμού του Σύρου προέδρου.

Οι ρωσικές υπηρεσίες έχουν δημιουργήσει ένα άριστο δίκτυο πληροφοριών και παρακολούθησης των τουρκικών δυνάμεων, ελέγχοντας κάθε κίνηση τους.   

Η ασφάλεια και τα μέτρα που λαμβάνουν οι Ρώσοι επίλεκτοι άνδρες που φυλάσσουν τον Άσαντ έχουν γίνει ακόμα πιο δρακόντεια ενώ αναμένεται να αποσταλούν και άλλοι από την Ρωσία μετά τις ευθείες απειλές για την ζωή του.  

«Μπήκαμε [Συρία] για να τερματίσουμε  την κυριαρχία του τυράννου Άσαντ  που τρομοκρατεί με  κρατική τρομοκρατία. Δεν μπήκαμε  για οποιονδήποτε άλλο λόγο», δήλωσε ο Ερντογάν κατά το πρώτο διακοινοβουλευτικό  συμπόσιο με Εβραίους στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ρωσία και προσωπικά ο Ρώσος πρόεδρος έχει προειδοποιήσει ότι κάθε έθνος που θα προσπαθήσει να σκοτώσει τον Άσαντ θα «νιώσει» την καυτή δύναμη  του ρωσικού στρατού.

Η  Τουρκία  είναι πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, και  δεσμεύεται από το άρθρο 5, έτσι σε περίπτωση  επιθέσεως από την Ρωσία θα "έρθει  στρατιωτική βοήθεια" όλων των χωρών μελών της συμμαχίας. Όμως το ΝΑΤΟ δεν δεσμεύεται σε περίπτωση εισβολής μέλους όπως η Τουρκία..

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή η τελευταία κίνηση του Ερντογάν αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη τροπή για το ξεκίνημα ενός Τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

4_d

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία δεν έχει εδαφικές αξιώσεις στη Συρία, αλλά, αντίθετα, θέλει να παραδώσει την εξουσία στο συριακό πληθυσμό, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα επιδιώκει να αποκαταστήσει την «δικαιοσύνη».

«Γιατί μπήκαμε ; Δεν έχουμε εδαφικές αξιώσεις  σε συριακό έδαφος. Το θέμα είναι να παραδώσουμε την εξουσία στους  πραγματικούς ιδιοκτήτες . Δηλαδή είμαστε εκεί για την εφαρμογή της δικαιοσύνης », είπε ο Τούρκος Σουλτάνος σε μια έκρηξη αλαζονείας  .

Έμπειροι αναλυτές εκτιμούν ότι  η Άγκυρα έχει ως στόχο να εξουδετερώσει τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία και να  αποτρέψει πάση θυσία την ένωση των τριών de facto αυτόνομων κουρδικών περιοχών σε έναν θύλακα στα νότια σύνορα της Τουρκίας.

Παρά το φαινομενικό κλίμα «συμπάθειας» μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν η διαφωνία τους στο θέμα του Άσαντ είναι κομβική και θα διαλύσει σύντομα αυτή την ανίερη συμμαχία.

Ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με πηγές «παίζει» το παιχνίδι του εδώ και μεγάλο διάστημα  σε διπλό ταμπλό ( ΝΑΤΟ-Ρωσία)  κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στον κόσμο που ζούμε.

7_d

Βίντεο

https://youtu.be/G7tmlH1tNCA?t=16

 

https://youtu.be/NbiKJIMlz9g?t=62

https://youtu.be/nqwjODncJWc?t=1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...