Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος στον κυβερνοχώρο - Αμερικανοί στρατιωτικοί διείσδυσαν στο σύστημα διοίκησης του Κρεμλίνου

Στελέχη της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης κυβερνοπολέμου φέρεται να διείσδυσαν στις ρωσικές αντίστοιχες ηλεκτρονικές  υποδομές του Κρεμλίνου και είναι έτοιμα για  «επίθεση , αν χρειαστεί», σύμφωνα με το NBC News, επικαλούμενο  δήλωση  ανώνυμου υψηλόβαθμου στελέχους των αμερικανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών.

Επίσημα σχόλια για το θέμα από αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαμε πριν λίγο, και ανέφεραν  ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρονται για την αντιπαράθεση με τη Ρωσία στον κυβερνοχώρο».

Παρόλα αυτά οι ρωσικές υπηρεσίες ευρίσκονται σε αναβρασμό  για τον εντοπισμό των "δραστών", ενώ  ενδέχεται η προχθεσινή έφοδο στα γραφεία ΜΚΟ στην Μόσχα να είχε σχέση με το θέμα αυτό. Άλλωστε τα στελέχη αυτών οργανώσεων θεωρούνται ως ¨πράκτορες" της δύσης στην Ρωσία.

«Οι χάκερ των αμερικανικών ΕΔ έχουν  διεισδύσει σε τομείς όπως το ρωσικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας, καθώς και στο σύστημα εντολών του Κρεμλίνου, καθιστώντας τα ευάλωτα σε επιθέσεις από τα μυστικά όπλα του κυβερνοχώρου, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες το κρίνουν αναγκαίο».

Αυτό αναφέρθηκε από έναν ανώτερο Αμερικανό αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, όπως προκύπτει από τα άκρως απόρρητα έγγραφα που εξετάστηκαν από το NBC News .

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική διοίκηση κυβερνοπολέμου αναβαθμίστηκε πρόσφατα  σε μια  ενοποιημένη στρατιωτική διοίκηση, έχοντας όλες τις υπηρεσίες κάτω από την δική της «ομπρέλα».

Παράλληλα, η αναφερόμενη υπηρεσία διαχωρίστηκε από την NSA , και τα έμπειρα  στελέχη της  έχουν τώρα καλύτερη  επιχειρησιακή αξιοποίηση του δόγματος του κυβερνοπολέμου, στη διεξαγωγή επιχειρήσεων τόσο αμυντικού-προληπτικού χαρακτήρα, όσο και επιθετικών επιχειρήσεων, στο εξωτερικό και φυσικά στην Ρωσία εφόσον απαιτηθεί, αναφέρουν ανώνυμες πηγές .

Πρόσφατα το υπουργείο εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ και ο διευθυντής της αμερικανικής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών κατηγόρησε τη Ρωσία,   για  σκόπιμη προσπάθεια να επηρεάσει  την έκβαση των εκλογών στις ΗΠΑ με τη βοήθεια των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα αφήσει να εννοηθεί ότι η Ρωσία υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού Donald Trump.

Εμπειρογνώμονες ασφαλείας στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι η απειλή κυβερνο-επίθεσης  στις εκλογές την Τρίτη από τυχόν κακόβουλα μέλη ή  μοναχικούς  χάκερ, οι οποίοι θα μπορούσαν να αλλάξουν  την καταμέτρηση των ψήφων είναι πιθανόν μικρό ποσοστό, δεδομένου ότι το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ είναι κατακερματισμένο και αποκεντρωμένο», ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι .

Αναφέρεται επίσης ότι σε μια κλειστή ενημέρωση από το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας της NSA , τονσζτηκε ότι  "hacking" στα  μηχανήματα ψηφοφορίας δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα, και το μόνο που υπάρχει είναι η δυνατότητα απόκτησης δεδομένων των ψηφοφόρων, χωρίς να αλλάξει  το αποτέλεσμα της καταμέτρησης των ψήφων.

Για αυτόν τον λόγο  και θα τεθούν σε συναγερμό όλοι οι οργανισμοί για να  βοηθήσουν  στη διασφάλιση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, και στην αξιολόγηση των κινδύνων και την εξάλειψη των ιών των υπολογιστών.

Η ουσία όμως είναι ότι ο Γ παγκόσμιος  πόλεμος στον κυβερνοχώρο μόλις ξεκίνησε και θα είναι άγριος , ανελέητος και κυρίως πολύ αποτελεσματικώς στην δομή και των δύο κρατών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...