Κόσμος

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ν.Τραμπ, Μάικλ Φλιν, συναντήθηκε με Τούρκους πράκτορες! Τουρκία: "Τον επιμορφώσαμε" - Κοιμάται ακόμα η κυβέρνηση;

O Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ν.Τραμπ, απόστρατος στρατηγός Μάικλ Φλιν, συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με τον Ιμπραήμ Κουρτουλούς και τον Ιλάλ Μουτλού, δύο δύο ηγετικά στελέχη της τουρκικής κοινότητας της Νέας Υόρκης οι οποίοι έχουν στενές σχέσεις με πράκτορές της Άγκυρας προκειμένου να "προωθήσει" τα τουρκικά αιτήματα. Πολύ άσχημη εξέλιξη για την ελληνική κυβέρνηση που κοιμάται κανονικά.

Οι δύο αυτοί – ο Μουτλού είναι και εξάδελφος του Ερντογάν – συνδέονται με δίκτυα που είτε χρηματοδοτούνται από την τουρκική κυβέρνηση, είτε έχουν στενές σχέσεις με τον Ερντογάν και το καθεστώς του.

Επιπλέον, επιχειρηματίας, διευθυντής οικονομικού οργανισμού που ελέγχεται από την τουρκική κυβέρνηση «ενοικίασε» τις υπηρεσίες της δεξαμενής σκέψης που έχει συστήσει ο στρατηγός Φλιν, το Flynn Intel Group, με σκοπό να επηρεάσει το Κογκρέσο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Φλιν εκθείαζε δημοσίως τον Ερντογάν και ζητούσε από την αμερικανική κυβέρνηση να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες σε πολλούς αναλυτές καθώς ο Φλιν ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί με τον Γκιουλέν. Μάλιστα ο ίδιος ασκούσε κριτική στον Ερντογάν σχετικά με την αδράνεια του έναντι των τζιχαντιστών.

 Η Washington Post ανέφερε πως πηγή προσκείμενη στον Τραμπ είπε πως ο Φλιν εξακολουθεί να έχει σχέσεις με την εταιρεία βιτρίνα Inovo BV που ελέγχεται από τον Εκίμ Αλπτεκίν, διευθυντή του Γραφείου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κουρτουλούς ανέφερε ότι στην συνάντησή του με τον Φλιν βρήκε την ευκαιρία να τον «επιμορφώσει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σχετικά με τον Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν θεωρεί εγκέφαλο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

 «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά ζητήματα για την σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία. Συζητήσαμε για την ασφάλεια, την οικονομία, τις διμερείς σχέσεις και είχα την ευκαιρία να επιμορφώσω περισσότερο τον στρατηγό Φλιν σχετικά με τον τρομοκράτη Γκιουλέν», είχε γράψει ο Κουρτουλούς στις 10 Οκτωβρίου.

Το τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο των ΗΠΑ Alaturka ανέφερε πως έγινε συζήτηση για τον Γκιουλέν μεταξύ Κουρτουλούς και Φλιν και δημοσίευσε και σχετικό βίντεο. Στην συνάντηση ήταν και ο Μουτλού, πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Turken Foundation. Ο οργανισμός αυτός ιδρύθηκε το 2014 μετά την συγχώνευση των οργανισμών TURGEV Foundation και Ensar Foundation, αμφοτέρων ελεγχόμενων από την τουρκική κυβέρνηση.

Δεν είναι ξεκάθαρο το ποιος χρηματοδοτεί το Turken Foundation. Όμως έλαβε δωρεές ύψους 24 εκ. δολαρίων, πέρυσι. «Πρόκειται για χρήματα προς υποστήριξη οργανώσεων που δρουν ως πράκτορες ή τροφοδοτούν με χρήμα τις προεκλογικές εκστρατείες ;», αναρωτιέται ο Μάικλ Ρούμπιν του American Enterprise Institute, ο οποίος αναφέρει ότι πολλά χρήματα έφτασαν πρόσφατα στην τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Επίσης εκτελεστικός διευθυντής του TURGEV Foundation είναι ο γιος του Ερντογάν Μπιλάλ. Στο παιχνίδι αυτό, όπως αποκαλύφθηκε από υποκλαπέντα emails συμμετέχει και το Turkish Heritage Organization.

Το τουρκικό λόμπι "οργιάζει" στις ΗΠΑ και εμείς στην ανυπαρξία...

αποκαλύψεις είναι πράγματι συγκλονιστικές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...