Αρχείο

Αποκλειστικό: Προετοιμάζεται η «ισλαμική φρουρά» του Ερντογάν - Κύμα χιλιάδων εθελοντών στις τουρκικές ειδικές δυνάμεις

Χιλιάδες Τούρκοι εθελοντές  έχουν υποβάλει αίτηση για να προσληφθούν από τις ειδικές δυνάμεις του στρατού , μετά την ανακοίνωση για πρόσληψη προσωπικού  για πρώτη φορά, εν μέσω συνεχιζόμενων αποτάξεων που πραγματοποιούνται στον τουρκικό  στρατό ως απόρροια του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Είναι η πρώτη φορά όμως που προσλαμβάνονται άτομα για θέσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών εκτός στρατιωτικών σχολών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συνολικά 7.929 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για πρόσληψη  σε μόλις τέσσερις ημέρες.

Περίπου  2757 αφορούν θέσεις  αξιωματικών , ενώ 5172 αφορούν ενεργές θέσεις υπαξιωματικών .

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας σχεδιάζει να προσλάβει συνολικά 200 νέους  αξιωματικούς και 500 νέους υπαξιωματικούς στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να γίνουν αξιωματικοί  απαιτείται να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι πανεπιστημίου και πρέπει να έχουν λάβει τουλάχιστον 50 μονάδες στη ειδική εξέταση Επιλογής Προσωπικού Δημοσίου  (KPSS). Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος του μήνα.

Το υπουργείο έχει ετοιμάσει επίσης αφίσες για να προσελκύσει τους νέους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς με φωτογραφίες στρατιωτών οι οποίοι   σκοτώθηκαν το βράδυ του πραξικοπήματος  στην Άγκυρα .

«Είμαστε σε αναμονή για τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του μέλλοντος», αναφέρει  σχετικά μια  αφίσα .

Πριν με το προηγούμενο σύστημα  οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις επέλεγαν το προσωπικό τους μέσα από τις ένοπλες δυνάμεις από εθελοντές .

Οι αιτούντες αποβάλλονταν  σε μια εντατική σειρά μαθημάτων και κατάρτισης και στην συνέχεια οι  υποψήφιοι γινόντουσαν ν δεκτοί στη διοίκηση ειδικών δυνάμεων.

Έγκυροι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κριτήρια για πρόσληψη στις τουρκικές ειδικές δυνάμεις έχουν να κάνουν ειδικά με την υπακοή και την πίστη στο καθεστώς του ΑΚΡ και προσωπικά στο «Σουλτάνο» Ερντογάν.

Μερικοί δε παρομοιάζουν το σώμα που ετοιμάζεται στις  τουρκικές ειδικές δυνάμεις , με τους  χιλιάδες  φανατικούς γενίτσαρους του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπούς.    

 

https://youtu.be/A8RJ7TN-RVM

 

hqdefault-1

hqdefault

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ