Εθνικά θέματα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βιβλίο με την ελληνική γενοκτονία κυκλοφόρησε στην Τουρκία προκαλώντας σάλο στην κυβέρνηση του ΑΚΡ

Βιβλίο με  συλλογή από μαρτυρίες που ελήφθησαν από τους Έλληνες Χριστιανούς που επέζησαν από τις σφαγές που διαπράχθηκαν από  τις κεμαλικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης της Ελληνικής Γενοκτονίας, δημοσιεύθηκε στην Τουρκία , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων panarmenian.net.

Το βιβλίο έχει τίτλο «Η Γενοκτονία των Ελλήνων στην Τουρκία - Μαρτυρίες από τη Νικομήδεια - Σφαγές του 1920-1921».

Το έχει συγγράψει ο δημοσιογράφος Κ. Φαλτάιτς το 1921 και τώρα είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στην αγγλική γλώσσα, και οι αναγνώστες θα μάθουν περισσότερα σχετικά με τις μεθόδους με τις οποίες οι στυγεροί  κεμαλιστές χρησιμοποιούσαν  για να   εξολεθρεύουν μαζικά τις χριστιανικές μειονότητες της Τουρκίας.

Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει πρόλογο από τον διακεκριμένο ιστορικό Τέσσ Χόφμαν, που αναφέρει σχεδόν όλες  τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τους Τούρκους σε ιστορικό  πλαίσιο.

Η  σφαγές του 1920-1921 διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις του κεμαλικού στρατού στις ελληνικές κοινότητες στην περιοχή ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, που είναι  ιστορικά γνωστή ως Νικομήδεια.

Σύμφωνα με μια έκθεση, τουλάχιστον 32 ελληνικά χωριά λεηλατήθηκαν ή κάηκαν και περισσότεροι από 12.000 Έλληνες σφαγιάστηκαν.

224692

Το 1921, μετά τις κινήσεις του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία , ο Φαλτάιτς ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους επιζώντες των σφαγών αυτών και κατέγραψε  όλες τις φρικιαστικές μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες .

Οι ιστορίες τους περιλαμβάνουν την μαζική καύση  αμάχων μέσα στις εκκλησίες και στα σπίτια τους, τους βιασμούς,  τα  σεξουαλικά  βασανιστήρια των γυναικών, καθώς και το κάψιμο  ζωντανών παιδιών.

Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, ο Φαλτάιτς δημοσίευσε τις μαρτυρίες στα ελληνικά (1921) ενώ  οι μαρτυρίες αυτές δημοσιεύθηκαν στα γαλλικά το 1922 και 1923.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ αναζητά το εκδότη για να το αποσύρει από την κυκλοφορία , μη θέλοντας να διαβάσουν οι σημερινοί Τούρκοι τα αίσχη που διέπραξαν οι πρόγονοι τους την εποχή εκείνη.

‘Άλλωστε αυτό το διάστημα με εντολή Ερντογάν υλοποιούνται μαζικά ταινίες ιστορικού χαρακτήρα σε τηλεόραση και σινεμά που παρουσιάζουν τους Τούρκους κατοίκους να βασανίζονται από τον κατοχικό ελληνικό στρατό στην Σμύρνη , παρουσιάζοντας την τουρκική άποψη για την γενοκτονία των Ελλήνων και στο Πόντο.

Η διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας αποτελεί πάντοτε στόχο των δικτατορικών καθεστώτων για να επιβάλουν την άποψη τους και φυσικά την πολιτική τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...