Αρχείο

"Xoντραίνει το παιχνίδι"! ΗΠΑ: "Η αμερικανική επίθεση στη Ράκκα θα ξεκινήσει εντός εβδομάδων"

«Η αμερικανική επίθεση με σκοπό να εκδιωχθεί ο  ISIS από την άτυπη πρωτεύουσα του στην Συρία θα τεθεί σε εξέλιξη μέσα σε λίγες εβδομάδες», δήλωσε ο Αμερικανός  υπουργός άμυνας Ας  Κάρτερ.

«Ξεκινά μέσα στις επόμενες εβδομάδες», είπε ο ίδιος , αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα για μια επίθεση με επικεφαλής την συριακή αντιπολίτευση και τους Κούρδους μαχητές  στο  προπύργιο  του ISIS την Ράκκα .

«Αυτό είναι  εδώ και καιρό το σχέδιό μας και θα είμαστε σε θέση να το υλοποιήσουμε μαζί με την επίθεση στην Μοσούλη», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Κάρτερ πρόσθεσε: «Ήταν ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου μας, που η επιχείρηση της  Μοσούλης μας έδωσε  το έναυσμα και  όταν έγινε  αυτό το σχέδιο το «άλλο» θα πήγαινε  πίσω πολλούς μήνες, αλλά η κατάληψη της Ράκκα θα ακολουθήσει  σύντομα ».

Η πόλη της Ράκκα είναι η de facto πρωτεύουσα του αποκαλούμενου  χαλιφάτου των εξτρεμιστών  του ISIS»,το  οποίο εκτείνεται από τη Συρία έως το Ιράκ.

Όταν ρωτήθηκε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ εάν άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ ή άλλα στρατεύματα σταλούν σε  Μοσούλη ή Ράκκα για την  συλλογή πληροφοριών ή για κυνήγι «υψηλόβαθμων μαχητών» , ο Κάρτερ απάντησε:

«Δεν είναι κοντά [η Μοσούλη] αυτή τη στιγμή ...και δεν συνοδεύουν οι  δυνάμεις μας. ...τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και τους Peshmerga. Έτσι οι δυνάμεις μας  θα είναι μεν  κοντά στην πόλη ... αλλά εμείς δεν πρόκειται να αποτελέσουμε  μέρος των δυνάμεων  κατοχής της».

Επισημαίνουμε ότι οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και η κουρδική  πολιτοφυλακή αντιμετώπισαν επιθέσεις αυτοκτονίας από μαχητές του  ISIS, με βόμβες αυτοκινήτων και άλλες επιθέσεις στην πορεία τους προς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, την οποία  οι εξτρεμιστές κατέλαβαν το 2014.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...