Πολιτική

N.Παππάς: «Δεν παραιτούμαι» – Άδειες λειτουργίας για όλους με 25 εκατομμύρια ετησίως

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο παρά το φιάσκο του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες που κρίθηκε στο σύνολό του αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, εξέφρασε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας, ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται, καθώς, όπως είπε απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, σημειώνοντας μάλιστα ότι η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου υπήρξε κυβερνητική επιλογή στο πλαίσιο της σύγκρουσης της κυβέρνησης με τη διαπλοκή.

Επιτέθηκε, δε, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λέγοντας ότι η τότε σύνθεση είχε κρίνει το μαύρο στην ΕΡΤ συνταγματικό, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αρνητική, ενώ πρόσθεσε ότι η απόφαση του ΣτΕ αφήνει ένα νομικό κενό ως προς τον αριθμό των αδειών.

Ωστόσο, δήλωσε ότι η απόφαση θα γίνει σεβαστή από την κυβέρνηση «και με βάση αυτή θα πορευτούμε»

Εξάλλου, ο Νίκος Παππάς προανήγγειλε την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας τόσο για τα παλιά όσο και για τα νέα κανάλια, μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, με συνολικό τίμημα 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

«Οι καναλάρχες πήραν άδειες στο παρελθόν πατώντας την πολιτεία στο σβέρκο. Θυμίζω τον διαγωνισμό παρωδία για τον ψηφιακό πάροχο», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Αναφερόμενος δε στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να παραιτηθεί, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως αν βρίσκεται στη θέση αυτή είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και γιατί «ακόμα απολαμβάνω της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού».

Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν συναίνεσε στη σύσταση του ΕΣΡ. «Κανένας πολίτης δεν αμφιβάλει γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν συνέβαλε στη σύσταση του ΕΣΡ», τόνισε και πρόσθεσε πως «οι προκάτοχοί μου αντί να ρυθμίζουν το τηλεοπτικό τοπίο έδιναν παρατάσεις προσωρινών αδειών».

Δεν θα υποχωρήσουμε και τώρα όπως δεν υποχωρήσαμε στις πιέσεις για τη διαιώνιση της προηγούμενης κατάστασης ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

“Και οι κρίνοντες κρίνονται”, είπε ο κ. Παππάς λέγοντας μάλιστα ότι και “οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων”. “Όλοι θα κριθούμε από τις πολιτικές μας αποφάσεις είπε ο κ. Παππάς. Ας πούμε η Νέα Δημοκρατία θα συμβάλει στη συγκρότηση ΕΣΡ;”

Σε ότι αφορά στην αδειοδότηση των καναλιών ο κ. Παππάς επικαλέστηκε τη διαδικασία λέγοντας ότι μέσω του διαγωνισμού έχει γίνει μια αποτίμηση της αξίας την οποία, όπως τόνισε θα λάβει υπόψη η κυβέρνηση.
Ο διαγωνισμός ευχόμαστε να γίνει γρήγορα, τόνισε ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα κανάλια που δεν υφίστανται έχει την ίδια νομική ισχύ με το κανάλι που λειτουργεί εδώ και χρόνια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κοιτάξουν τις προϋποθέσεις που θα βάλουμε και να μπουν στη διαδικασία.
Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε όμως να μιλήσουμε για τον αριθμό των καναλιών μέχρι να δούμε το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ.
Νομικά πάντως όπως ξεκαθάρισε αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να περιορίσει τον αριθμό των καναλιών.

Οι προϋποθέσεις για την αδειοδότηση είπε ο κ. Παππάς καθορίζονται εκτός από το τίμημα και με βάση το προσωπικό που απαιτεί ο ήδη υπάρχον νόμος και που θα διατηρηθούν. Ο ίδιος νόμος προβλέπει και κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές που απαιτούνται.

Τη Δευτέρα θα φέρουμε τη νέα ρύθμιση στη Βουλή. Η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού από την αρχή παίρνει πάρα πολύ χρόνο. Εμείς δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα νομιμοποιήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση έστω για ένα 24ωρο. Υπάρχει ένα νομικό κενό το οποίο θα καλύψουμε έστω προσωρινά μέχρι την απόφαση του ΣτΕ.
Ελπίζω να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ και να εισπράξει και το Δημόσιο τα έσοδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...