Κόσμος

EKTAKTO: Παγκόσμιο αντιτρομοκρατικό συναγερμό κήρυξε η Ρωσία!

Σε «κόκκινο συναγερμό» έθεσε η Μόσχα ολόκληρο το προσωπικό της  που υπηρετεί στις πρεσβείες ανά τον κόσμο και ειδικά στις ΗΠΑ, για επικείμενο τρομοκρατικό κτύπημα μετά την «προειδοποίηση» της Ουάσιγκτον στο Κρεμλίνο,  για πιθανά κτυπήματα λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών στο Χαλέπι.  

Ειδικότερα το προσωπικό της ρωσικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ευρίσκεται σε «κόκκινο επίπεδο» , με ενισχυμένα  μέτρα ασφαλείας,  με φόντο τις απειλές « περί τρομοκρατικών επιθέσεων που σχετίζονται με την δράση της ρωσικής αεροπορίας στο Χαλέπι της Συρίας», αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

nsa

«Έχουμε εντείνει τα μέτρα ασφαλείας. Προτείνουμε στους Ρώσους πολίτες να απέχουν από  πολυσύχναστα μέρη, να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις συστάσεις του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας», ανέφερε ο γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας Γιούρι Μέλνικ στο RIA Novosti.

«Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν  λάβει γνώση έγκυρων πληροφοριών από διάφορες πηγές , συμπεριλαμβανομένων και ισλαμικών , για την αποκαλούμενη «Παγκόσμια Ημέρα  οργής και  διαμαρτυρίας» σήμερα 30 Σεπτεμβρίου, σε συνδυασμό με τον νέο γύρο εχθροπραξιών  στο Χαλέπι.

rus-550x330

Είναι πιθανό ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές να υλοποιήσουν επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων  σε ορισμένες χώρες εναντίον οργανισμών, πρεσβειών , εταιρειών και απλών Ρώσων πολιτών.

Για αυτόν το λόγο η Μόσχα και συγκεκριμένα το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι « στο πλαίσιο αυτό, προτείνουμε σε όλους τους  Ρώσους πολίτες που κατοικούν ή διαμένουν στο εξωτερικό ότι,  θα πρέπει να ασκήσουν  τη δέουσα επιμέλεια και  να απέχουν από  τόπους όπου υπάρχει πιθανότητα να εφαρμοστεί η «οργή και διαμαρτυρία», διακυβεύοντας  την αξιοπρέπεια και την ασφάλειά τους», αναφέρει η ανακοίνωση  που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας.

Προφανώς και στην χώρα μας θα έχουν ληφθεί ανάλογα μέτρα από την ρωσική πρεσβεία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...