Αρχείο

EKTAKTO: Κούρδοι έστησαν ενέδρα στη τουρκική δύναμη στο βόρειο Χαλέπι - Δεκάδες νεκροί Τούρκοι στρατιώτες - Επιβεβαίωση pentapostagma.gr (βίντεο)


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr (Θρίλερ στη Συρία: Τούρκοι και Ρώσοι κομάντος σε ευθεία σύγκρουση στο Χαλέπι με ανεξέλεγκτες συνέπειες (βίντεο), πρώτοι από όλους είχαμε αναφέρει και επιβεβαιωθήκαμε ότι ένα πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται αυτήν την στιγμή στο Χαλέπι με την παρουσία Τούρκων κομάντος που έχουν καμουφλαριστεί σε Σύρους αντάρτες. 

Χθες το βράδυ η  κουρδική ηγεσία των «δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας» (SDF) πραγματοποίησε μια επιτυχημένη ενέδρα εναντίον μιας ομάδας Τούρκων στρατιωτών  και ισλαμιστών ανταρτών κοντά στην περιοχή «κλειδί» Mar'e στο βόρειο Χαλέπι.

Σύμφωνα με το συριακό παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα» (SOHR), η αιφνιδιαστική επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Twihineh της βόρειας Χαλεπίου, κοντά στο φράγμα Shahba.

Πολλοί  Τούρκοι στρατιώτες και αντάρτες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα αυτής της άκρως αιφνιδιαστικής και καλά προετοιμασμένης επίθεσης στο βόρειο Χαλέπι το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με κουρδικές πηγές .

Σε απάντηση της κουρδικής ενέδρας , ο τουρκικός στρατός επανέλαβε τους  βομβαρδισμούς , με στόχο κουρδικό πληθυσμό σε χωριά και πόλεις κοντά στα σύνορα.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι οι επίλεκτοι Τούρκοι  στρατιώτες του τουρκικού στρατού,  είναι καμουφλαρισμένοι με στολές του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», και ενεργούν στην περιοχή υπό το πρόσχημα του αγώνα του FSA κατά των Ρώσων-Σύρων , επιθυμώντας  να καταλάβουν το βόρειο τμήμα του Χαλεπίου, με σκοπό την δημιουργία της  αποκαλούμενης «ζώνης ασφαλείας».

Οι  τουρκικές  ειδικές δυνάμεις, υπό το πρόσχημα της συμμετοχής τους στην μετριοπαθή αντιπολίτευση συμμετέχουν σε κανονικές πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των ρωσικών δυνάμεων αλλά και των υπολοίπων .

O τουρκικός Στρατός βάλλει με MRLS από το Kilis της Τουρκίας εναντίον θέσεων του YPG/SDF στη Συρία και σφυροκοπά τα χωριά στο Β.Χαλέπι. Μέχρι στιγμής οι τουρκικές δυνάμεις είναι ανίκανες να προωθηθούν του SDF.

Για το λόγο αυτό στέλνει επιπλέον ενισχύσεις.

 

https://twitter.com/Conflicts/status/790130406230286336

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/789897897726836740

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/789802731548672000

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...