Αρχείο

EKTAKTO: Η Ρωσία "έστησε τον τάφο" της Τουρκίας: Κουρδικές και συριακές δυνάμεις ένωσαν τις δυνάμεις τους και σφυροκοπούν τον τουρκικό Στρατό και τον FSA - Γενίκευση των συγκρούσεων (εικόνες, βίντεο)


Του Βασίλη Καπούλα

"Έχει δημιουργηθεί στρατιωτικός συνασπισμός που αποτελείται από τον συριακό Στρατό και Κούρδους και θα αντιμετωπίσει την εισβολή των Τουρκικών δυνάμεων στην Β.Συρία. Οποιαδήποτε τουρκική κίνηση θα θεωρηθεί επιθετική και συνεπώς "σπάσιμο" της κόκκινης γραμμής που έχει θέσει η Συρία. Θα πρόκειται για κήρυξη πολέμου"!

"Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στην Τουρκία να έρθει πιο κοντά στις αμυντικές γραμμές των συμμάχων μας με το πρόσχημα καταπολέμησης του ISIS! Θα δείτε την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων προς το βόρειο και βορειοανατολικό Χαλέπι κοντά στην al-Bab ώστε να αναχαιτίσουμε την προσέγγιση του τουρκικού Στρατού και των υποστηριζόμενων από την  Άγκυρα δυνάμεων προς την πόλη".

"Έχουμε ξεκινήσει ήδη επιχειρήσεις από την Δευτέρα ώστε να απωθήσουμε τον τουρκικό Στρατό βόρεια"!

"Θα αντιμετωπίσουμε δυναμικά οποιαδήποτε προέλαση του τουρκικού Στρατού προς το Ανατολικό και Βόρειο Χαλέπι" ανέφερε Σύρος στρατιωτικός Διοικητής στο κανάλι al-Mayadeen!

Η Τουρκία έπεσε στο βάλτο της Συρίας καθώς κουρδικές δυνάμεις SDF και συριακός Στρατός ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Al-Bab και έχουν εμπλακεί σε άγριες συγκρούσεις με 30 νεκρούς της επιχείρησης Ασπίδας του Ευφράτη ενώ απελευθέρωσαν το χωριό Tel Madiq (βίντεο παρακάτω) στο Β.Χαλέπι.

Οι  Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν 9 άτομα του YPG στο ΒΑ Χαλέπι και οι SDF ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν 30 μαχητές από την Jabhat Al-Shamiya στο Tal Madiq.Οι SDF κατάφεραν να επικρατήσουν των δυνάμεων της Ασπίδας του Ευφράτη και να τους εκδιώξουν από την  Tal Jijan.

Πρόκειται για δεύτερη πανωλεθρία σε λίγα 24ωρα μετά τις επιδρομές ρωσικών και συριακών μαχητικών κατά της "Ασπίδας του Ευφράτη". Όμως το πράγμα χοντραίνει πάρα πολύ με την Τουρκία και τον Ερντογάν να  απορροφούνται από έναν ατελείωτο βάλτο...

Στο δεύτερο βίντεο που θα δείτε  στο δεύτερο λεπτό η Τουρκία απέστειλε αντιαρματικό εκτοξευτή μιας χρήσης στους ισλαμιστές στο Χαλέπι. Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova, είπε ότι οι ισλαμιστές στο Χαλέπι εξοπλίστηκαν με φορητά αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS και αντιαρματικά αμερικανικής κατασκευής.

Σα να μην έφτανε αυτό ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποκάλεσε τις ΗΠΑ κράτος τρομοκρατών και ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανήγγειλε επίθεση προς Ράκκα, Manbij και Sinjar (Κουρδικές δυνάμεις υπάρχουν και στην περιοχή Tal Abyad, βόρεια Ράκκα).

Δηλαδή ξεκινάει ολομέτωπη αγώνα εναντίον των Κούρδων μέσα στο έδαφος της Συρίας αλλά και του Ιράκ αν λάβουμε υπόψιν και την Μοσούλη.

Πλέον τίθεται το ερώτημα αν Ρωσία και ΗΠΑ έχουν μπλέξει τόσο πολύ βάση σχεδίου την Τουρκία καθώς δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει. Στους Κούρδους SDF-YPG και Πεσμεργκά έχουν συνδράμει με ισχυρές δυνάμεις PKK και το PAK δηλαδή οι Κούρδοι του Ιράν οι οποίοι εκπαιδεύονται από  Aμερικανούς "συμβούλους"(φωτο παρακάτω).

Η είδηση αυτή μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση από Γαλλικό πρόγραμμα.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι το Ιράν αποτελεί τον επόμενο στόχο.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε σήμερα ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα κατευθυνθούν για τη Ράκκα μόλις ολοκληρώσουν τις επιχειρήσεις στο ΒΑ Χαλέπι. Παραδέχτηκε όμως ότι υπάρχουν κάποιες "διαφωνίες" με τη Ρωσία στο συγκεκριμένο ζήτημα (αφού άλλωστε οι δυνάμεις της επιχείρησης Ασπίδας του Ευφράτη "έφαγαν" κάποιες βόμβες προχτές").

"Θα απελευθερώσουμε την Manbij και την Ράκκα μετά τις επιχειρήσεις στην Al-Bab" είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν μετά την επικοινωνία του με τον Μ.Ομπάμα.

Τις επιθέσεις που δέχονται οι τουρκικές δυνάμεις παραδέχτηκε και ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μ.Τσαβούσογλου:

"Η Τουρκία θα συνεχίσει την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" στη Β.Συρία παρά τις επιθέσεις του συριακού Στρατού στον FSA".

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε πως στρατεύματα της επιχείρησης δέχτηκαν επίθεση στην πόλη Marea στο Β.Χαλέπι από συριακό πολεμικό ελικόπτερο αλλά τόνισαν:

"Δεν πρόκειται να σταματήσουμε την αντιτρομοκρατική (!) επιχείρηση εξαιτίας των κυβερνητικών επιθέσεων".

"Θα συνεχίσουμε μέχρι να πάρουμε την Al-Bab ώστε να δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας για την επιστροφή των προσφύγων".

 

Click to see the full-size maphttps://www.youtube.com/embed/b1TYhetrAf4

https://www.youtube.com/embed/kkD9jApSaO4
https://twitter.com/AfarinMamosta/status/791392489399783429

https://twitter.com/KonstantinKlug/status/791391125919629313

https://twitter.com/nighttides/status/791370634802634756

https://twitter.com/MIG29_/status/791252058859048960

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές