Αρχείο

EKTAKTO! Λευκός Οίκος: «Ο Μ.Ομπάμα δεν θα μεσολαβήσει για ρύθμιση του χρέους της Ελλάδας» - Νέο στραπάτσο για την κυβέρνηση - Ολοταχώς προς εκλογές

Κατηγορηματικός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα στο ταξίδι του στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου δεν θα μεσολαβήσει για ένα νέο οικονομικό διακανονισμό -δηλαδή ρύθμιση χρέους- ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές καθώς η ρύθμιση του χρέους ήταν η μόνη σωτηρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον και μετά το χτεσινό στραπάτσο με τις τηλεοπτικές άδειες, οι εκλογές φαίνονται μονόδρομος...

Αντίθετα ο κ. Έρνεστ τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για την μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη και ψαλιδίζουν τις προσδοκίες της κυβέρνησης για παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ για το θέμα του χρέους.

Η δήλωση του κ. Έρνεστ στα ελληνικά

Μπορώ να σας πω ότι ο Πρόεδρος δεν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να διαπραγματευτεί έναν κάποιου είδους νέο διακανονισμό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα περίμενα ότι ο Πρόεδρος θα περάσει κάποια ώρα από το ταξίδι του προκειμένου να συγχαρεί την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχία που έχει κάνει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες δεσμεύτηκε. Θα την ενθαρρύνει επίσης για να συνεχίσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για την μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Οπότε αυτό θα είναι σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι των συζητήσεων που ο Πρόεδρος θα έχει εκεί.

Όταν μιλάμε για τις μακρόχρονες σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα, προφανώς υπάρχουν - υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός Ελληνοαμερικανών εδώ στις ΗΠΑ και ενδιαφέρονται αρκετά προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσει να υπάρχει μια στενή σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες. Πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν στην Ελλάδα για διακοπές και απολαμβάνουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη χώρα. Πιστεύω ότι είναι μια ένδειξη του βάθους των πολιτισμών δεσμών των δύο χωρών.

Και υπάρχει μια σημαντική οικονομική σχέση επίσης. Και ο Πρόεδρος ενδιαφέρεται να υπογραμμίσει όλα αυτά καθώς κάνει αυτό το ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα για πρώτη φορά ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η δήλωση του κ. Έρνεστ στα αγγλικά

MR. EARNEST:  Well, John, I can tell you the President is not traveling to Greece to go and negotiate some sort of new financial arrangement between Greece and the EU.  I would anticipate that the President will spend some time on this trip complimenting the Greek government for the success that they have had in implementing the reforms that they committed to make.  He will also encourage them to continue the path of reform that is good for the long-term economic and fiscal situation in Greece.  And so that will certainly be an important part of that conversation the President will have there.

When it comes to the longer-term relationship between the United States and Greece, obviously there are -- there's a significant Greek-American population here in the United States, and they're quite interested in making sure that there continues to be a strong relationship between our two countries.  Many Americans travel to Greece on vacation and tourism and enjoy the opportunity to visit the country.  I think it’s an indication of the deep cultural ties between our two countries.

And there’s an important economic relationship as well.  And the President is interested in underscoring all of that as he makes his own historic trip to Greece for the first as President.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...